Новини

У Хмельницькому відбулася публічна консультація “Як зробити вулиці Подільську і Проскурівську безбар'єрними?”

Як зробити вулиці Подільську й Проскурівську безбар’єрними — це розлоге питання нині обговорили і з зацікавленими містянами. На публічну консультацію щодо доступності середмістя Хмельницького для людей з інвалідністю завітали представники низки профільних громадських організацій, зокрема Хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» та ГО «Світ без бар’єрів».

Основні проблеми: відсутність пандусів до адмінбудівель, пологих з’їздів на тротуарах, широкі отвори стічних люків, непродумані за висотою кнопки для користування підіймачами…

Перед цим Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Хмельницької міської ради створило реєстр недоступних об’єктів на Подільській і Проскурівській із перетинами з Володимирською й Соборною. Їх — понад 90!

Зібравши позиції й пропозиції усіх сторін, ми далі працюватимемо над проєктом реконструкції цих вулиць у межах ПРОГРАМИ IRI «Школа проєктного менеджменту для представників місцевого самоврядування».

Шукатимемо донорів, бо ж нині переважна більшість коштів із бюджету громади йде на підтримку Сил Оборони.

 

За інформацією

КУ Хмельницької міської ради

«Агенція розвитку Хмельницького»

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!