Новини

Позачергова 36 сесія міської ради: про надання пільг на оплату комунальних послуг деяким категоріям громадян

На позачерговій 36-ій сесії Хмельницької міської ради депутати ухвалили рішення про надання додаткової пільги на оплату комунальних послуг кільком категоріям громадян, жителям Хмельницької міської територіальної громади.

Так, 50% пільги понад ту, яку гарантує держава (разом – 100%), матимуть члени родин загиблих учасників АТО/ООС, Революції Гідності, члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на оплату житлово-комунальних послуг з січня по грудень 2024 року. Загалом 456 осіб отримають цю пільгу.

Таку ж пільгу матимуть сім’ї загиблих учасників бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах (11 родин), дружини та чоловіки померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які належали до I та II категорії (145 осіб).

Пільгу від 25 % до 100% на оплату житлово-комунальних послуг у 2024 році, в межах соціальних норм, матимуть і семеро осіб, яким присвоєно почесне звання «Заслужений донор України».

Також депутати підтримали проект рішення про встановлення надбавки до пенсії колишнім політв’язням та репресованим (щомісячно отримуватимуть надбавку 1500 грн) та членам сімей репресованих та реабілітованих (1000 грн) на наступний рік. Під ці категорії підпадають 76 жителів Хмельницької громади.

Такі рішення міської ради, спрямовані на підтримку соціально-незахищених верств населення, є традиційними і щороку на ці витрати закладаються кошти в бюджеті громади.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!