Фурман Микола Миколайович

Фурман Микола Миколайович

Микола Миколайович народився 24 вересня 1974 року у Хмельницькому, в родині військових Миколи та Галини Фурманів. Після закінчення НВК № 2 пішов служити до ЗСУ.  Із 1995 по 2008 рік  служив в органах внутрішніх справ: спочатку – міліціонером відділення міліції Держслужби охорони при Хмельницькому райвідділі, потім – в окремій роті міліції особливого призначення. Отримав звання старшого прапорщика.

Боєць батальйону поліції “Миротворець”, старший сержант Микола Фурман був із когорти сильних і безстрашних. Захист української землі для нього – це був священний обов’язок. Був Українцем кожною клітиночкою свого організму і не мислив, що в його рідній країні може господарювати окупант.

У 2017 році правоохоронець прийшов на службу у батальйон патрульної служби поліції особливого призначення “Миротворець” ГУНП. У складі цього підрозділу брав участь у бойових діях на території Донеччини та Луганщини. Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну Микола Миколайович служив у Боярці за місцем дислокації підрозділу. Згодом він виконував бойові завдання у Гостомелі, пройшов Бучу. До травня 2022 року служив у складі батальйону на блокпості “Оболонь”, після – воював на території Донецької області у складі Об’єднаних сил оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”. Командир батальйону “Миротворець” Хафіз Рафієв розповідає, що Микола Миколайович був доброзичливим і весь час посміхався – хоч який настрій був, хоч що відбувалося. Усім допомагав, ніколи ні в чому не відмовляв. У нього і позивний був “Дядя Коля”. Колега Миколи Миколайовича Валентин Вовк з гордістю і болем говорить, що вони весь час один одного прикривали. З Миколою можна було "іти у вогонь, і у воду". Він був відповідальним, досвідченим, навчав молодших берегти життя. І в свою останню хвилину врятував молодого воїна – виштовхнув його із укриття, а їм із побратимом прилетіло…19 липня 22-го, Слов’янськ, артобстріл. А ще на передодні приїхав до товариша, привіз побратимам продукти, 20 літрів пального і попросив друга завести його додому. «Через два дні ротація – поїдемо разом!»,- дивувався друг. «Забереш мене додому! - і спокійно дивився на літачок в небі… Дав настанову рідним: «Бережіть себе!» -  і пішов…

Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!