Круковський Артур Вікторович

Круковський Артур Вікторович

Народився Артур Вікторович 8 січня 1995 року в місті Хмельницькому. Школу закінчив у селі Козачки Хмельницького району. В Голосіївському професійно-аграрному ліцеї здобув спеціальність водій категорії С 1. Працював у ТОВ Летичівський Рембуд охоронником, у супермаркеті      «Сільпо» у Хмельницькому.

Воїни… Це наше сьогодення і майбутнє, це щит української землі. Це віра, надія і любов!

Артур Круковський понад шість років захищав нашу країну. 23 червня 2015 року був призваний на строкову військову службу до в/ч В0213, після закінчення в 2017 році підписав свій перший контракт. Солдат.

Артур мужньо захищав Україну в боях на Сході в період АТО та ООС. Військову службу проходив у 24 ОМБр імені короля Данила, в/ч А0998, 2 самохідного артилерійського взводу, 4 батареї, 2 дивізіону, на посаді водія. Цьому інтелігентному красеню-велету зростом 1,92 подобалась служба, відчував свою відповідальність і потрібність людям, побратимам, суспільству. 20 березня 2022 року під час бойових дій в районі пункту Лисичанськ Луганської області отримав поранення та важку контузію. Та попри все сів за кермо свого Уралу і вивіз поранених побратимів з поля бою до найближчого стабілізаційного пункту, там на порозі і втратив свідомість. Після незавершеного лікування та постійного головного болю, він повернувся на службу. Казав рідним: «Я не можу бути тут. Мені отут совість не дозволяє». 23 червня 22-го в нього закінчився контракт та він пішов далі до побратимів захищати Україну.

24 серпня 2022-го, на День Незалежності України у населеному пункті Чаплине Дніпропетровської області від обстрілу ракетами «Іскандер» Артур пішов до Небесного Легіону… Він присвятив себе Україні, бо розумів, що втратити свободу може лише той, хто не вмів її захищати. Він бачив Україну тільки вільною, незалежною і цілісною державою. Та ціна цього дуже висока…

Артур був уважний до своїх любих дівчаток, завжди говорив їм: «Ви все, що потрібно мені для життя!». Не раз на фронті шукав найвище дерево, щоб знайти зв’язок і їм зателефонувати, розказати як їх любить і сумує. І п’ять років присилав одну і ту ж записку: «Люблю вас!».

Указом Президента України ОК №085856 від 9 січня 2023 року Артур Вікторович Круковський нагороджений орденом «За мужність» III ступеня .

Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!