Новини

Відвідали сім’ї опікунів у селах Хмельницької громади

Фахівці із соціальної роботи Хмельницького міського центру соціальних служб спільно із Службою у справах дітей постійно відвідують дітей, які перебувають на вихованні в сім’ях опікунів. Днями вчергове був здійснений виїзд у села Хмельницької міської територіальної громади. Фахівці структурних підрозділів Хмельницької міської ради проконсультували опікунів, піклувальників щодо їх ролі у подоланні дитиною відчуття втрати; надали психологічну підтримку опікунам, піклувальникам щодо розвитку та виховання дітей відповідного віку; поінформували щодо органів, організацій та закладів, які можуть надати підтримку дитині після вибуття із сім’ї.

Також фахівці із соціальної роботи підрозділів здійснюють соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що передбачає комплексну допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, допомогу у зміцненні родинних та суспільно-корисних зв’язків, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!