Остапчук Сергій Васильович

Остапчук Сергій Васильович

Сильний вірою, витриманий, справедливий до себе та інших, вірний товариш, користувався повагою у людей, які його знали, – саме таким пам’ятають Сергія Остапчука його родина, друзі. Працював відповідально та завзято, сподівався та вірив у краще життя в країні. Мріяв про одруження, вірив у сильну Україну, своїм чином та життям наближав перемогу над ворогом, який прийшов на українську землю.

Народився Сергій Васильович Остапчук 18 липня 1970 року в с. Антоніни Красилівського району Хмельницької області, в сім’ї службовців. Батько Остапчук Василь Васильович та мати Остапчук Раїса Іванівна працювали інженерами.

За характером спокійний, виважений, доброзичливий у стосунках з друзями. Навіть у випадкових ситуаціях показував стриманість, що допомагало йому досягати успіху. Велику чуйність Сергій виявляв до чужих невдач та поразок, намагаючись чимось вагомим допомогти. Часто приносив до школи альбоми з колекцією марок, чим зацікавлював своїх однокласників, згуртовуючи їх у дружній колектив. А як сяяло його обличчя, коли він тримав у руках коробочку з колекцією монет!

У 1986 році одержав неповну середню освіту, продовжив навчання у профтехучилищі № 8 м. Хмельницького, де здобув професію слюсаря контрольно-вимірювальних приладів і апаратури. Після закінчення училища працював у с. Антоніни Красилівського району Хмельницької області, стверджуючи, що кожна робота потрібна нашому суспільству.

З 1989 по 1991 рр. служив механіком-водієм в Західній групі військ у Німеччині. Після виведення військ з Німеччини – електрик у штабі зв’язку ракетної дивізії в Раково. Коли дивізію розформували, Сергій Васильович працював електриком Хмельницької міської поліклініки №2 та, пізніше, слюсарем міського комунального підприємства «Електротранс»

У зоні АТО завжди відчував себе потрібним, з відповідальністю виконував бойові доручення, покладені на нього військовим керівництвом, проявляючи відвагу, сміливість, відповідальність, мужність та велику любов до рідної землі, захищаючи родину, Україну.

24 червня 2018 року, ввечері, під час бойових дій у смт. Луганське Бахмутського району Донецької області отримав несумісні з життям осколкові поранення.

Указом Президента України №239/2018 від 23 серпня 2018 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Рішенням двадцять четвертої сесії Хмельницької міської ради від 28 вересня 2018 року за проявлену виняткову мужність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед народом України та територіальною громадою міста Хмельницького Сергію Остапчуку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!