Коваль Володимир Валентинович

Коваль Володимир Валентинович

Україна обов’язково вистоїть у страшній боротьбі із агресором завдяки таким героям, як Коваль Володимир Валентинович. Ми далеко від передової, але жахливі відлуння війни торкаються наших сердець і зобов’язують нас жити і з відповідальністю ставитись всім до обов’язку перед Україною.

Коваль Володимир Валентинович народився 14 грудня 1967 року в м. Целіноград у родині військового. У 1975 році пішов у загальноосвітню школу в м. Спаськ-Дальній, 1985 року закінчив середню школу №12, а 1986 року – закінчив ГПТУ №18 у м. Херсоні.

З 1986 по 1988 рік проходив строкову службу в армії. Після служби працював на взуттєвій фабриці м. Херсона. У грудні 1988 року одружився. В 1989 році пішов служити в органи внутрішніх справ, де безперервно прослужив по 1997 рік. З 1998 працював у Херсонському морському коледжі на посаді командира роти судноводійського відділення.

У 2000 році з родиною переїхав в м. Хмельницький. Працював приватним підприємцем на речовому ринку.

25 березня 2015 року був мобілізований і проходив службу у в/ч 9938 на відділі прикордонної служби «Станично-Луганське» – Луганському прикордонному загоні з місцем дислокації у м. Старобільську, був стрілком-помічником гранатометника. Рік служив у в/ч А 0501.

Вночі, 8 травня 2019 року, на одній із позицій Приазов’я під час антитерористичної операції на Сході країни внаслідок прицільного обстрілу з боку ворожих позицій противника від важкого поранення загинув військовослужбовець окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, командир десантно-штурмового відділення старшина Коваль Володимир Валентинович, мешканець м. Хмельницького.

Коваль Володимир Валентинович був справжнім патріотом, завжди підтримував традиції Державної прикордонної служби України. Був дисциплінованим, відповідальним, вимогливим до себе, завжди ініціативним, коли того вимагали обставини, користувався повагою серед бойових побратимів та командирів. Завжди аналізував службові ситуації, чітко та вміло розв’язував проблеми, які виникали під час виконання службових завдань.

Колеги з Хмельницького професійного ліцею, де на посаді майстра виробничого навчання працював Володимир Валентинович, згадують про нього, як про скромного чоловіка, але з сильною волею, відчуттям справедливості і прагненням захистити свою державу.

У їхній пам’яті він залишився світлою, порядною та чесною людиною з розвиненим почуттям відповідальності, товариськості та взаємодопомоги.

Герої не вмирають… Вони вічно житимуть у наших серцях, пам’ятних знаках і меморіальних дошках. Вони незмінно стоять у небесній варті, охороняючи мир і спокій України.

Указом Президента за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Коваль Володимир Валентинович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Рішенням тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 26 вересня 2019 року за видатні заслуги перед народом України та територіальною громадою міста Хмельницького Володимиру Ковалю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

Воїн. Захисник України в зоні АТО з честю виконав свій Чин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!