Новини

В галузі освіти працюють над покращенням харчування

Ще тривають канікули і школярі відпочивають, а керівники освітянської галузі та працівники харчоблоків активно готуються до нового навчального року.

Вже розроблено й затверджено орієнтовне сезонне меню на осінній період для закладів освіти громади.

З міського бюджету виділено кошти на придбання та поновлення технологічного та холодильного обладнання на харчоблоки (індукційні плити, водонагрівні котли, духові шафи та пароконвектомати).

Цьогоріч у чотирьох закладах освіти з'явилися пароконвектомати. Їх придбання обійшлося майже в 400 тисяч грн.

Днями на базі одного із закладів нашої громади для кухарів було проведено навчання по роботі з пароконвекційною технологією. Наголошено на техніці безпеки при роботі, дотримання температурних режимів.

Пароконвектомат об’єднує в собі три режими приготування їжі: конвекцію (обдування гарячим повітрям), приготування на пару і комбінований режим. Завдяки можливості вибору вологості й температури з’являється можливість готувати складніші й смачніші страви. Одним тільки пароконвектоматом можна випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару…

Таким чином, використовуючи пароконвектомат, можна не тільки готувати смачні страви, а й економити місце на кухні.

Цей пристрій дозволяє готувати їжу з меншими витратами електроенергії, а у стравах зберігається більшість вітамінів та корисних речовин.

За інформацією Департаменту освіти та науки

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!