Новини
В галузі освіти працюють над покращенням харчування
Ще тривають канікули і школярі відпочивають, а керівники освітянської галузі та працівники харчоблоків активно готуються до нового навчального року.
Вже розроблено й затверджено орієнтовне сезонне меню на осінній період для закладів освіти громади.
З міського бюджету виділено кошти на придбання та поновлення технологічного та холодильного обладнання на харчоблоки (індукційні плити, водонагрівні котли, духові шафи та пароконвектомати).
Цьогоріч у чотирьох закладах освіти з'явилися пароконвектомати. Їх придбання обійшлося майже в 400 тисяч грн.
Днями на базі одного із закладів нашої громади для кухарів було проведено навчання по роботі з пароконвекційною технологією. Наголошено на техніці безпеки при роботі, дотримання температурних режимів.
Пароконвектомат об’єднує в собі три режими приготування їжі: конвекцію (обдування гарячим повітрям), приготування на пару і комбінований режим. Завдяки можливості вибору вологості й температури з’являється можливість готувати складніші й смачніші страви. Одним тільки пароконвектоматом можна випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару…
Таким чином, використовуючи пароконвектомат, можна не тільки готувати смачні страви, а й економити місце на кухні.
Цей пристрій дозволяє готувати їжу з меншими витратами електроенергії, а у стравах зберігається більшість вітамінів та корисних речовин.
За інформацією Департаменту освіти та науки
Хмельницької міської ради