Новини

Затвердили Програму підтримки і розвитку Хмельницького комунального підприємства «Міськсвітло» на 2023-2027 роки

Важливою складовою комунального господарства громади є зовнішнє освітлення. Забезпечення належного функціонування мереж зовнішнього освітлення на території Хмельницької міської територіальної громади здійснює Хмельницьке комунальне підприємство «Міськсвітло», яке має необхідну спецтехніку, обладнання та кваліфікованих працівників.

Під час позачергової 31 сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 28 липня, депутати затвердили Програму підтримки і розвитку Хмельницького комунального підприємства «Міськсвітло» на 2023-2027 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 126945,30 тис.грн.

Основною метою Програми є модернізація системи зовнішнього освітлення Хмельницької міської територіальної громади на основі застосування принципів енергоефективності та енергозбереження з використанням сучасних ЛЕД світильників шляхом заміни світильників з натрієвою, ртутною лампою на світлодіодні, які мають високу енергоефективність і знижують споживання електроенергії.

Протягом п’яти років реалізації Програми для забезпечення досягнення її мети та основних завдань передбачається виконання комплексу робіт.

«Це заміна усіх світильників типу ДНАТ, 70 Вт, 100 Вт та 150 Вт, світильник з LED лампочкою 15 Вт на консольний LED світильник потужностями від 30 Вт до 200 Вт у кількості 16077 шт., - зазначив директор ХКП «Міськсвітло» Володимир Пекарський. - Перша частина програми буде реалізовуватись у 2023 році, підприємство закупить перші 3800 штук світильників. Частина з них буде із NEMO розʼємом, що дозволить в майбутньому керувати даними світильниками, тобто збирати з них інформацію про стан світильників та їхнє споживання електроенергії тощо. Також планується будівництво нових мереж зовнішнього освітлення там, де воно відсутнє взагалі у кількості 4222 світильника».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!