Новини

В Хмельницькій громаді працює мобільна бригада та кризова кімната, де допомагають особам, які постраждали від домашнього насильства

Домашнє насильство - це справжня епідемія, яка багато років знищує життя людей. Статистика свідчить про те, що одна з трьох жінок на Землі стикалася з домашнім насильством. Також багато чоловіків потерпають від цього явища, проте не завжди готові розказати про це. Домашнє насильство - це не лише фізична агресія, а й психологічна та емоційна форма насильства.

Основна проблема полягає в тому, що особи, які стикаються з домашнім насильством, знаходяться в складному становищі. Зазвичай вони не можуть просто вийти зі стосунків з кривдником, тому що це може обернутися серйозними наслідками. Матеріальна залежність, страх за дітей, недостатня підтримка з боку суспільства - це лише деякі із труднощів, з якими стикнеться постраждала особа.

Важливо знати, що домашнє насильство є кримінальною діяльністю, і закон потрібно застосовувати в повному обсязі до тих, хто допускається таких вчинків.

З початку року мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі Хмельницького міського центру соціальних служб отримано 371 повідомлення щодо вчинення домашнього насильства відносно 419 осіб, з них 70 дітей. Працівниками мобільної бригади було здійснено 272 виїзди в сім’ї, з них 9 екстрених. Під час виїзду особам, які постраждали від домашнього насильства надається інформація про соціальні, медичні, правові послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства.

В кризовій кімнаті соціально - психологічної допомоги особам які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі перебувало 19 осіб, яким надано комплекс соціальних послуг: інформування, консультування, психологічна підтримка.

Кожен з нас може допомогти в боротьбі з домашнім насильством. Якщо ви постраждали або стали свідком домашнього насильства — телефонуйте за номером 102 або звертайтесь за допомогою до мобільної бригади соціально- психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі за телефоном: (098) 354-85-03.

Детальніше про роботу кризової кімнати та допомогу особам, які постраждали внаслідок домашнього насильства в сюжеті МТРК «Місто».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!