Новини

У Хмельницькій громаді створена мобільна бригада з вивчення потреб важкопоранених захисників, звільнених із лав ЗСУ

У Хмельницькій міській територіальній громаді створена мобільна бригада з вивчення потреб важкопоранених захисників, звільнених із лав ЗСУ, в рамках Програми соціальної підтримки осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також членів їх сімей на 2021-2025 роки та Програми підтримки членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України мешканців Хмельницької міської територіальної громади «Родини Героїв» на 2023-2025 роки. До її складу входять представники Управління праці та соціального захисту населення, Управління охорони здоров’я та Хмельницького міського центру соціальних служб.

Однією з основних функцій мобільної бригади є допомога військовим та їхнім родинам у пошуку відповідних ресурсів, які можуть бути доступні їм через урядові та недержавні організації.

Мобільна бригада надає комплексну медичну, психологічну, соціальну підтримку та допомогу. Відвідує Захисників і Захисниць, аби визначити стан та потреби цих осіб та їхніх сімей. Окрему увагу приділяють проблемам членів сім’ї Захисника: стану здоров’я, забезпечення освітніми послугами дітей, потребу в оздоровленні та психологічній допомозі, а також у вирішенні питань працевлаштування. Фахівці надають всю наявну інформацію про їхні права, державні, обласні та міські програми підтримки.

Крім того, мобільна бригада може допомогти військовим та їхнім родинам зв'язатися з іншими військовими та ветеранами, які можуть надати корисну підтримку та поради. Розглядається різна проблематика, починаючи від потреби у проведенні медичних операцій, реабілітації, а також працевлаштування, забезпечення технічними засобами реабілітації тощо.

Усі потреби, які будуть виявлені під час відвідувань Захисників та Захисниць, беруть в опрацювання структурні підрозділи Хмельницької міської територіальної громади.

Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів: 15-50; 067-133-75-50 ( цілодобово).

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!