Новини

Ансамбль танцю «Веснянка» знайомив європейців з українським танцем та збирав кошти для українських захисників

Народний художній колектив ансамбль танцю «Веснянка» повернувся з фестивального туру Європою. Під час поїздки учасники ансамблю не лише знайомили глядачів з українським танцем, але й збирали кошти для наших військових, які боронять Україну на фронті.

«Веснянка» представляла Україну і Хмельницький на запрошення директора Інтернаціонального фестивалю культури і мистецтв СІОФФ – «FIFCA» Рікардо Касебре. Тур був надзвичайно насиченим на виступи. Щоденні концерти в різних містах навколо фестивального міста Альмейрім. Артисти знайомили із українським танцем маленьких дітей, літніх людей та людей з обмеженими можливостями. А ввечері були щоденні виступи на фестивальних сценах. Щоразу зал, стоячи вітав українських танцівників, щоразу публіка вигукувала «Слава Україні!».

«Під час фестивалю «Веснянка» також проводила благодійний збір коштів для наших воїнів. Пишаємось, що за 4 дні, було зібрано 3 050 євро, які передали об'єднанню волонтерів «Захист». Значну підтримку в зборі коштів нам надавали мери міст, де ми танцювали - Альпіарса, Круж, Альмейрім та дирекція фестивалю FIFCA», - розповіла керівник народного художнього колективу ансамблю танцю «Веснянка» Валентина Мандзій.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!