Новини

До уваги роботодавців! Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям скористатися програмами з надання компенсацій на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб:

  1. Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696).

Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО) за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору, для отримання компенсації повинен протягом 2-х місяців з дня працевлаштування ВПО звернутися до центру зайнятості. Перелік документів для отримання компенсації:

  • заява про компенсацію витрат на оплату праці у довільній формі;
  • копія трудового договору між роботодавцем та робітником;
  • розпорядчий акт про прийняття на роботу.

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Тривалість компенсації: не більше 6-ти місяців з дня працевлаштування ВПО.

2. Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331).

Право на отримання такого виду компенсації надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Подати заяву можна не раніше, ніж після 5-ти робочих днів з дня працевлаштування ВПО. Перелік документів для отримання компенсації:

  • заява затверджена Державним центром зайнятості;
  • копія наказу про працевлаштування ВПО;
  • відомості про працівника (прізвище, ім’я, побатькові, номер паспорта, ідентифікаційний код);
  • копія довідки про взяття на облік ВПО.

Документи можна подати через портал ДІЯ, надіслати на електронну пошту центру зайнятості, або особисто підійти до фахівця.

Розмір компенсації: 6700 гривень щомісяця за працевлаштовану ВПО.

Тривалість компенсації: не більше 2-х місяців з дня працевлаштування особи.

До відома: станом на 25 квітня 2023 року на обліку у Хмельницькій обласній службі зайнятості перебуває 960 внутрішньо переміщених осіб, працевлаштовано – 132 особи. Більше інформації на сайті Державного центру зайнятості у розділі «роботодавцям». Довідки за телефоном: (0382)79-57-40, (093)027-05-11. Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький» https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!