Новини

У Хмельницькому 9 світлофорних об’єктів оснастили резервними джерелами живлення

Вимикання електроенергії, зокрема і в результаті масованих обстрілів, негативно позначається на роботі світлофорних об’єктів і значно підвищує ризик виникнення дорожньо-транспортних пригод. Для забезпечення роботи світлофорних об’єктів під час вимикання електроенергії, працівники Комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг підключають їх до резервного живлення: до дорожнього контролера під’єднується шафа резервного живлення, яка складається з інвертора та двох акумуляторів.

За інформацією відділу з безпеки дорожньої інфраструктури Управління комунальної інфраструктури, першочергово такі пристрої встановлюють на найбільш аварійних та великих перехрестях міста. В деяких місцях вдається охопити більше одного перехрестя, а також освітлення пішохідних переходів, камери відеоспостереження. У місті Хмельницькому загалом встановлено 9 таких комплектів, а саме: на вул. Свободи, поблизу перехрестя з вул. Подільською, також охоплює перехрестя з вул. Шевченка; на вул. Свободи поблизу перехрестя з вул. Прибузькою, також охоплює перехрестя з вул. Вайсера; на проспекті Миру, поблизу перехрестя з вул. Свободи, також охоплює перехрестя з вул. Мирного та вул. Кропивницького; перехрестя проспекту Миру з вул. Бандери; на проспекті Миру, поблизу перехрестя з вул. Трудовою та вул. Вінницькою, також охоплює світлофорний об’єкт біля виїзду з території Автостанції № 1; перехрестя вул. Чорновола з вул. Трудовою; на вул. Соборній, поблизу перехрестя з вул. Подільською, також охоплює перехрестя з вул. Проскурівською; на вул. Кам’янецькій, поблизу перехрестя з вул. Староміською, також охоплює перехрестя з вул. Вайсера та вул. Прибузькою; перехрестя вул. Зарічанської з вул. Свободи, також охоплює світлофорний об’єкт на вул. Свободи, який позначає нерегульований пішохідний перехід (жовтий миготливий).

Роботи продовжуються. Резервне живлення підключатимуть і до інших світлофорних об’єктів, встановлених на значних перехрестях міста, задля забезпечення їхньої безперебійної роботи, у разі вимкнення електроенергії.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!