Новини

За понад рік роботи хмельницький Штаб допомоги вимушеним переселенцям прийняв майже 261 тис. українців

Відбувся черговий інформаційний депутатський день. Про роботу Штабу допомоги вимушеним переселенцям депутатів проінформувала заступник голови Штабу, керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій.

Хмельницький Штаб допомоги вимушеним переселенцям розмістився з 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, у кінотеатрі ім. Т. Шевченка (вул. Проскурівська, 40). За понад рік роботи Штаб прийняв майже 261 тис. українців, дорослих і дітей, які втікали і продовжують втікати від війни, залишаючи власні домівки. Понад 38 тис. з них знайшли прихисток у Хмельницькій міській територіальній громаді. Працівники Штабу (працівники структурних підрозділів міської ради, волонтери) реєструють їх, допомагають із розселенням, харчуванням, одягом, засобами особистої гігієни тощо. Переселенці також отримують медичну та психологічну допомогу. Щомісячно до Штабу звертаються близько 13 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Пріоритетними завданнями нині є забезпечення вимушених переселенців гуманітарною допомогою, тому основна робота штабу зосереджена на тісній співпраці з міжнародними та національними благодійними організаціями. Щотижня штаб видає продуктові набори в межах ресурсів, які сформовані з найважливіших продуктів харчування та засобів гігієни, отриманих від бюджетних установ міської ради, мешканців громади, благодійних організацій та бізнесу.

Звіт про допомогу переселенцям у Хмельницькій міській територіальній громаді 24.02.2022 - 25.04.2023

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!