Новини

У Початковій школі №1 з’явився «Клас безпеки»

Учні Початкової школи №1, що в мікрорайоні Озерна, отримали можливість навчатись безпеці завдяки новому освітньому приміщенню - «Клас безпеки». Уроки з пожежної та мінної безпеки, порятунку на воді, протидії надзвичайним ситуаціям у побуті викладатимуть за допомогою ігор, розгадування загадок, зорового контакту та проходитимуть під девізом: «Тут творяться знання про безпечне майбутнє».

Створення безпечних умов перебування учнів у школі є одним із пріоритетів насамперед за умов воєнного стану. Створення класів безпеки у закладах освіти покликане розв'язувати це питання.

На уроках в цьому класі учні зможуть отримати знання з основ безпечного середовища, зокрема закріпити вивчене з правил пожежної, мінної безпеки, правил цивільного захисту, повторити алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

«Тут діти отримають базові початкові знання, які необхідні для їх подальшого використання та реалізації в дорослому житті. Відкриття «Класу безпеки» у школі №1 є лише початком. Наразі такі класи є радше пілотними проєктами. У майбутньому планується відкриття таких осередків у кожному закладі освіти», — розповіла виконувачка обов’язків директорки Департаменту освіти та науки міської ради Ольга Кшановська.

За інформацією Департаменту освіти та науки

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!