Новини
Провели семінар-тренінг для шеф-кухарів шкіл Хмельницької громади
Днями відбувся семінар-тренінг для шеф-кухарів закладів загальної середньої освіти громади. Провели навчання фахівці ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Тема заходу - «Стандарти НАССР — важливий інструмент для контролю безпеки харчування в закладах освіти»
Розпочала семінар спеціалістка з харчування Департаменту освіти та науки Ольга Гура. Лейтмотивом її виступу стало питання організації якісного та безпечного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти громади.
Викладачі навчального закладу Світлана Горпинич і Майя Зелінська розповіли про санітарно-гігієнічні вимоги до персоналу та приміщень харчоблоків, кольорове кодування згідно з рекомендаціями НАССР, сучасне устаткуванням харчоблока, технологію готування страв.
Друга частина семінару була практичною. Фахівці закладу, майстри виробничого навчання, демонстрували схему приготування страв, виробів з тіста та напоїв дитячого харчування; показали справжній майстер-клас з формування різних видів випічки.
Дехто з учасників семінару виявив бажання показати свою майстерність колегам.
Семінар став для шеф-кухарів важливою подією, розширивши їхні знання та практичні навички безпечного дитячого харчування.
За результатами семінару-тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.
Також учасники заходу мали змогу оглянути виставку спецодягу для працівників харчоблоків, новітнього кухонного обладнання та літератури.