Новини

З 1 квітня в Україні впроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби

Ми всі вже звикли до «Дії» і того, що паспорт і водійське посвідчення більше не потрібно возити з собою – тепер документи завжди поруч – лише за декілька кліків на телефоні.

Медицина теж не стоїть осторонь – цифрові інструменти, що впроваджуються, зроблять наше життя ще більш комфортним та безпечним.

Один з таких інструментів – Е-рецепт, який дозволяє лікарю прозоро та зручно сформувати призначення на ліки, а фармацевту – швидко відпустити їх у ті самі «два кліки».

До того ж норма відпуску ліків не є новою, а перелік рецептурних ліків не змінюється. Тобто всі ліки, що раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, з квітня можна буде отримати зокрема і з використанням нового цифрового інструмента – електронного рецепта.

При цьому на час воєнного стану е-рецепт буде впроваджуватися поступово: так для своєї зручності ви зможете самостійно обрати, за яким рецептом ви бажаєте придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим. А за відсутності світла чи звʼязку у медичному закладі, лікар, також випише вам рецепт на спеціальному паперовому бланку.

Декілька інших фактів про електронний рецепт – читайте у інфографіці.

 

 

За інформацією

Міністерства охорони здоров’я України

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!