Новини

Комунальні підприємства Хмельницького долучаються до сортування побутових відходів

У Хмельницькому систематично впроваджують практику сортування твердих побутових відходів. З початку 2023 року комунальні підприємства міста активно долучаються до процесу сортування відходів. Більшість з них розмістили в своїх приміщеннях контейнери для сортування пластику, паперу/картону, скла та батарейок. Наприклад, в закладах охорони здоров’я міста також розміщені контейнери для сортування, які доступні крім працівників, відвідувачам та пацієнтам.

Представники офісу «Розумне Довкілля. Хмельницький» провели навчання для представників комунальних підприємств міста, аби ознайомити з правильним поводженням з відходами. Важливо розуміти які відходи придатні для подальшої переробки та яких правил варто дотримуватися, аби сортування було якісним.

Окрім тренінгу, учасники переглянули фільм про історію сміття. Також гіди навчального центру поводження з відходами «Гуфі-центр» провели тур, під час якого розповіли представникам комунальних підприємств про шкідливий вплив відходів на навколишнє середовище, про можливості для зменшення негативного впливу сміття на довкілля та здоров’я кожного з нас.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!