Новини

Триває тиждень ранньої діагностики раку передміхурової залози

З метою ранньої діагностики раку передміхурової залози, в амбулаторії загальної практики - сімейній амбулаторії № 8 (вул. Зарічанська, 30) кожного першого та третього вівторка місяця з 8.00 до 10.00 у чоловіків проводиться забір крові на ПСА (простат-специфічний антиген).

З 20 по 24 березня 2023 року медичні працівники комунального підприємства «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Хмельницької міської ради приділятимуть більше уваги скеруванню чоловіків, віком старше 50-ти років, на визначення ПСА.

Саме цей аналіз дає змогу виявити рак на ранніх стадіях і в 95% випадків при ранньому обстеженні попередити розвиток хвороби.

Діагностика проводиться на сучасному ІФА-аналізаторі, придбаному в 2020 році. Для декларантів нашого закладу аналіз на ПСА здійснюється безкоштовно за направленням сімейного лікаря КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Хмельницької міської ради.

Рак простати (або передміхурової залози) посідає одне з провідних місць у серії онкологічних захворювань серед чоловіків віком від 50 років.

Кому необхідно проходити вказане обстеження:

  • всім чоловікам, старшим за 50 років. Здавати аналіз треба раз на 2 роки;
  • чоловікам з 40 років, чиї кровні родичі мали рак простати;
  • чоловікам, незалежно від віку, у яких виявлена аденома простати, хронічний простатит.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!