Новини

«Таємниці Різдва»

Під такою назвою відбувся концерт Хмельницького академічного муніципального камерного хору під орудою художнього керівника та диригента, заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Цмура. В ущерть наповненій і по-святковому оформленій залі обласної філармонії панувала тепла і затишна атмосфера. Кожний, хто завітав на святкове дійство, мав можливість насолодитись неймовірної краси піснями різдвяного циклу.

Українські колядки та щедрівки мають надзвичайно давнє походження та цікаву історію. У нову концертну програму увійшли твори від дохристиянських часів до сучасності. Також звучали колядки часів УПА. Більшість колядок і щедрівок написані композитором Станіславом Ярецьким спеціально для концерту «Таємниці Різдва» та були виконані вперше.

Театралізоване дійство розкрило багато таємниць Різдва, 16 неймовірних творів, які прозвучали у залі, торкнулися кожного серця. Чудові солісти подарували усім присутнім неймовірні враження, а цікавий музичний супровід та спів a cappella, академічний вокал та фолькова манера не залишили байдужим нікого.

Артисти Хмельницького академічного муніципального камерного хору зичили усім добра і злагоди, щоб це Різдво обов’язково принесло мир і перемогу Україні, а захисники і захисниці нашої країни якнайшвидше повернулися у рідні домівки.

У концертній програмі також взяли участь вихованці Школи мистецтв «Заріччя».

Під час заходу, який відбувся у рамках «Різдвяного ярмарку», тривав збір коштів для потреб Збройних сил України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!