Новини

В Хмельницькому писали Всеукраїнський радіодиктант єдності

Щорічно в День української писемності та мови усі охочі пишуть Всеукраїнський радіодиктант єдності. В Хмельницькому писали в різних установах та закладах – читальній залі Центральної публічної бібліотеки, спортивно-культурному центрі «Плоскирів» тощо. Перевіряли свої знання рідної мови військові, переселенці, хмельничани. Усі, хто мав бажання, могли долучився до всеукраїнського радіодиктанту.

Всеукраїнський радіодиктант єдності - це флешмоб, який єднає українців у різних куточках планети. Цьогорічний диктант є особливим, адже писали його в умовах повномасштабної війни. Текст для радіодиктанту 2022 року написала українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, читала – народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Диктант можна перевірити самостійно – 10 листопада буде оприлюднено текст.

Якщо ж маєте бажання, то написаний від руки диктант можна надіслати на перевірку:

- паперовий лист потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада;

- сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11.00 10 листопада на адресу: [email protected] або через електронну форму для отримання робіт.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!