Новини

Змінено порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Управління адміністративних послуг Хмельницької міської ради інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2022 № 1094 внесені зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

У період опалювального сезону збільшено вдвічі суму грошової допомоги власникам житла, які безоплатно тимчасово прихистили у себе вимушених переселенців. У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Обмежено перелік осіб, за розміщення яких власник житла може отримати компенсацію. Починаючи з жовтня, компенсацію можна отримати за розміщення ВПО:

- які перемістилися з Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75;

- з інших регіонів - при наявності довідки (акту) або іншого документу від органів місцевого самоврядування про факт пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Шановні хмельничани! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

Разом до перемоги!

Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!