Новини

В Хмельницькому презентували оновлене приміщення КУ «Навчально-тренувальний центр»

Два місяці тому Хмельницька міська рада створила нове комунальне підприємство – Навчально-тренувальний центр. Протягом цих двох місяців центр активно працював. Було проведено чимало заходів, зокрема, навчання-змагання для членів добровольчих формувань територіальної громади, тижневий курс навчання для вчителів дисципліни «Захисту України». Паралельно навчально-тренувальний центр готував приміщення, де буде базуватися.

«Ми презентуємо це приміщення, воно готове до експлуатації. Приміщення буде публічним і всі, хто причетні до навчального процесу із захисту України, підготовки добровольчих формувань Хмельницької громади, до навчання та підготовки цивільного населення, зможуть сюди приходити і отримувати методичну допомогу, поради, організовувати спільні навчання та заняття. Ми впевнені, що абсолютно кожна людина має розуміти елементарні речі з цивільного захисту і елементарної військової науки. Кожен має вміти користуватися зброєю, розуміти і мати елементарні навики військової підготовки, вміти і мати елементарні навики з медичної допомоги», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

Навчально-тренувальний центр має на меті навчати всіх бажаючих військовій, інженерній підготовці, мінно-вибуховій справі, першій медичній допомозі, тактичній медицині. Центр працюватиме для усіх категорій населення. Перш за все це, звичайно, ДФТГ, вчителі «Захисту України», учні 10-11 класів, а також працівники усіх комунальних та бюджетних установ та всі громадяни.

Також навчально-тренувальному центру передали автомобіль, який буде використовуватися в процесі підготовки та навчання.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!