Новини

29 серпня - День пам'яті захисників України

29 серпня українці вшановують пам’ять Героїв, які віддали життя за вільну та незалежну Україну. Цей день Указом Президента визначено як День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. В 2014 році саме 29 серпня сталася Іловайська трагедія, коли рашисти, пообіцявши «зелений» коридор, підступно розстріляли українських військових, які виходили з оточення.

На Алеї Слави у мікрорайоні Ракове військові капелани відправили молебень за усіма загиблими, які віддали найцінніше – власне життя за незалежну та вільну Україну.

«Сьогодні ми знаходимося в місці, де кожен відчуває не лише сум втрати, але й вдячність нашим Героям за те, що ми живемо на своїй Богом даній землі. Саме в цей день в 2014 році сталася одна із найбільш трагічних сторінок російсько-української війни. Я хочу подякувати родинам Героїв за те, що ви й далі боретеся, хочу подякувати усім, хто вшановує, адже це найменше, що ми можемо сьогодні зробити не лише тут на Алеї Слави, але й в кожному куточку нашої громади та країни. Хочу щоб ми хвилиною мовчання вшанували українських Героїв, завдяки яким ми можемо жити, працювати і допомагати нашим Збройним силам в мирному Хмельницькому. Вічна слава усім нашим Героям, а нам сил та наснаги в боротьбі з ворогом», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Після молитви члени родин загиблих отримали нагороди своїх Героїв.

В пам’ять про найкращих синів та дочок, які віддали життя за свободу рідної землі, квіти поклали до меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, пам’ятника Героїв Небесної Сотні та до кожної могили земляків - Героїв російсько-української війни, похоронених на кладовищах мікрорайонів Ракове, Гречани та Шаровечка.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!