Новини

День Державного Прапора України в Хмельницькому

«День прапора! День гордості за все українське! Вранці підняли над містом найбільший синьо-жовтий стяг. Якраз у цей час вулицями проїхалися наші військові на особливій - трофейній техніці. Підняли бойовий дух собі і хмельничанам!

Освятили пам'ятник жертвам політичних репресій. Тепер це не просто гранітна плита «для галочки», а справді місце, де замислюєшся про те, скільки людей закатовано за любов до України. На жаль, списки жертв репресій зараз поповнюються новими іменами... Маємо зупинити це раз і назавжди!

Усі ті експозиції, акції, які ви бачили сьогодні і побачите завтра - не задля пафосу і святкування, а щоби нагадати собі і світу, що ми - українці, нас багато, ми сильні, сміливі! Вороги бояться нашого синьо-жовтого, переслідують за нього навіть зараз. А ми готуємо прапори, які обов'язково піднімемо над усіма тимчасово окупованими містами!», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!