Новини

Хмельничанин Степан Танасійчук – автор та керівник проєкту зі створення мобільного застосунку «Повітряна тривога»

Чи знали ви, що автором та керівником проєкту зі створення мобільного застосунку «Повітряна тривога» є хмельничанин, власник ІТ-компанії Stfalcon Степан Танасійчук? ІТ-компанія Stfalcon спільно з компанією Ajax Systems та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України створили застосунок «Повітряна тривога».

«Спочатку була поставлена задача давати тривогу на область. Потім ми пропрацювали можливість обирати райони, міста, додавали інші функції. До прикладу, на прохання людей, які мають вади слуху, додали вібрацію. Близько 4-х мільйонів користувачів використовують додаток, ще 10 мільйонів – отримують сповіщення від Google, який бере інформацію у нас. Інформацію з цієї системи використовують й інші розробники.

Наш застосунок працює у 24-х областях і дає достовірні повідомлення у 99% випадків, але наголошую, що це дублююча система оповіщення, люди насамперед мають орієнтуватися на сигнали тривоги на вулиці», - розповів Степан Танасійчук.

За останні кілька тижнів фахівці додають нові види тривог: авіаудари, вуличні бої, хімічна загроза, радіаційна загроза, адже хочуть щоб центри сповіщення повідомляли українців та давали алгоритм дій при тій чи іншій небезпеці.

Завантажити застосунок «Повітряна тривога» можна на iOS, Android та Huawei. Посилання на завантаження також доступне на стартовій сторінці Google в Україні, безпосередньо під вікном пошуку.

Після нашої перемоги розробники планують передати додаток на баланс держави, щоб він використовувався як система оповіщення про надзвичайні ситуації, стихійні лиха.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!