Новини

У Хмельницькій громаді дітей, хворих на цукровий діабет, безкоштовно забезпечують необхідними медикаментами

Міська комунальна аптека «Віола» (м. Хмельницький, вул. Пілотська, 1) за заявами батьків здійснює забезпечення дітей громади, які хворіють на цукровий діабет, препаратом «Глюкагон», виробами медичного призначення, витратними матеріалами для індивідуальних глюкометрів. Така підтримка надається в рамках програми розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Для отримання ліків батькам дітей, хворих на цукровий діабет, потрібно написати заяву на ім’я міського голови та подати її до Управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

До заяви додаються наступні документи:

  • копія паспорта заявника (1, 2 сторінка та сторінка з пропискою або копія ID картки та довідки про реєстрацію місця проживання особи;
  • копія свідоцтва про народження дитини (або копія ID картки) та довідки про реєстрацію місця проживання дитини;
  • копія останньої виписки з історії хвороби дитини (або копія консультативного заключення обласного дитячого ендокринолога);
  • копія посвідчення дитини з інвалідністю (за наявності);
  • у разі фактичного проживання заявника і дитини на території Хмельницької територіальної громади без офіційної реєстрації необхідно надати документи що підтверджують факт проживання (довідка з місця роботи батьків, місця навчання дитини, ОСББ або управляючої муніципальної компанії).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!