Новини

Майже 100 питань порядку денного розглянули під час чергового засідання виконкому

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради. В ході роботи члени виконкому розглянули 97 питань порядку денного.

«Усі питання пов’язані з життєдіяльністю міста. Традиційно приймаємо рішення про виділення матеріальної допомоги для хмельничан, які потребують дороговартісного лікування. Це суми від двох до семи тисяч гривень. Також важливим є ухвалення детального плану забудови центральної частини міста Хмельницького. По суті ми велику частину містобудівної документації уже ухвалили і план червоних ліній, і дизайн-код вулиці Проскурівської, і історико-архітектурний опорний план. Ухвалення детального плану забудови центральної частини міста це ще один крок до врегулювання усієї містобудівної документації в центральній частині Хмельницького. Цим планом регулюються максимальна поверховість, усі можливі відступи, інфраструктура будівель. Це черговий важливий крок аби в місті Хмельницькому навести порядок в містобудуванні», - зазначив Олександр Симчимшин.

Відповідно до прийнятих рішень матеріальну допомогу виділено 136 особам на суму майже 360 тис. грн. Це учасники російсько-української війни, діти загиблих героїв, люди, які потребують дороговартісного лікування.

Також члени виконкому підтримали проект рішення щодо організації та проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Хмельницької міської територіальної громади.

«Переможці конкурсу будуть обслуговувати 24 населених пункти, які приєдналися до міста Хмельницького, та мікрорайон Ружична. Ці території поділено на 5 лотів. Переможцем конкурсу може бути як один підприємець, якщо йому дозволяють технічні можливості, так і декілька. Визначення переможця дозволить покращити надання послуг із вивезення твердих побутових відходів», - розповів в.о. начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський.

Ще одним важливим рішенням, яке прийняли члени виконкому, було затвердження проекту розміщення зупинки маршрутних автобусів і тролейбусів «Торгівельний центр» (напрямок руху до вулиці Проскурівського підпілля) на вулиці Кам’янецькій із влаштуванням місцевого розширення проїзної частини. Проект передбачає влаштування заїзної кишені, облаштування павільйону для очікування транспорту, встановлення інформаційного табло. Це дозволить зменшити затори на вулиці Кам’янецькій, яка є магістральною. Вартість робіт становить 2,2 млн. грн.

Також рішенням виконкому створено комісію з питань безоплатної передачі в комунальну власність територіальної громади міста мереж зовнішнього освітлення мікрорайону Ракове від квартирно-експлуатаційного відділу м. Хмельницького.

Решта питань стосувалися квартирного обліку при виконавчому комітеті, надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті, вчинення правочинів щодо неповнолітніх дітей тощо.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!