Новини

28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України

Сьогодні, в День вигнання нацистських окупантів з України, лягли квіти до пам’ятників та обелісків, могил загиблих воїнів на Військовому кладовищі. 77 років тому територія України була звільнена від нацистської навали. Наші земляки брали активну участь у боях, близько півтори тисячі уродженців Проскурова пішли на фронт та не повернулися до своїх рідних та близьких. Хвилиною мовчання згадали тих, віддав життя у Другій світовій війні.

«Традиційно ми збираємося в такі дати на Військовому кладовищі і згадуємо тих, хто боронив українську землю. Сьогоднішній день нагадує нам про чергове звільнення українських земель. Зараз ми маємо ще одну війну, на сході України, але я вірю, що ми переможемо та повернемо свої території. Історичну пам’ять потрібно зберігати, щоб не допускати нових воєн», - зазначив заступник міського голови Михайло Кривак.

Хмельничани віддали шану батькам і дідам, які ціною неймовірних зусиль в жорстокій битві виборювали нашу свободу, захищали українську землю від загарбників.

Цього дня квіти пам’яті були покладені й до інших меморіальних місць, зокрема, Вічного вогню.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!