Новини

Завдяки заходам Інвестиційної програми КП “Південно-Західні тепломережі” модернізують на понад 4,5 млн грн

Для забезпечення економічної доцільності та господарської необхідності проектування і будівництва нових, розширення та модернізації діючих джерел теплової енергії і теплових мереж, з метою економії паливно-енергетичних ресурсів, впровадження енергозберігаючих технологій рішенням чергової дев’ятої сесії міської ради погоджено Інвестиційну програму комунального підприємства “Південно-Західні тепломережі” на 2022 рік.

Впровадження Інвестиційної програми передбачає комплекс заходів, які мають на меті зменшення споживання енергоносіїв, а саме: зниження втрат в теплових мережах, а також виконання умов провадження господарської діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.

Згідно з Інвестиційною програмою КП “Південно-Західні тепломережі” наступного року передбачається впровадження таких заходів:

  • переобладнання теплової мережі попередньоізольованими трубопроводами по вулицях Шухевича (колишня Курчатова); Олімпійській (зокрема, поблизу житлового будинку №5), Інститутській;
  • заміна водоводяних підігрівачів на сучасні пластинчастого типу в центральних теплових пунктах (3 шт.);
  • придбання детектора дефектів системи дистанційного контролю і моніторингу теплових мереж.

«Заходи інвестиційної програми підприємства на 2022 рік дають можливість зменшити використання природного газу в кількості 225,71 тис.м3, економічний ефект в грошовому виразі становить 2039,177 тис. грн. Загальна сума Інвестиційної програми на наступний рік становить 4 млн 621 тис. грн – розповів директор МКП «Південно-Західні тепломережі» Павло Возборський.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!