Новини

Василь Новачок відповів на телефонні звернення мешканців Хмельницької громади

Відбулася традиційна пряма телефонна лінія «Міська влада відповідає». Сьогодні на телефонні звернення мешканців Хмельницької громади відповідав заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. Протягом години пролунало 15 дзвінків.

Першою звернулася мешканка вулиці Багряного. Жінка просила зробити заїзд на Західно-окружну та відремонтувати асфальтно-бетонне покриття на вулицях Багряного та Фельштинській.

«При капітальних ремонтах доріг ми визначаємося в пріоритетах наступним чином – якщо це магістральна дорога, по якій рухається транспорт, то вона ремонтується в першу чергу. Далі, по можливості, кожного року залишаємо кошти на капітальні ремонти доріг в масивах індивідуальної забудови. Якщо мешканці хочуть, щоб ми робили їх дорогу в першу чергу, то ми робимо її на умовах співфінансування – люди збирають 20% від вартості проекту, роблять проект і відповідно до співфінансування ми реалізовуємо. Таким чином минулого року ми зробили вулицю Літню, цього року Липневу. Надалі готові працювати таким чином. Щодо заїзду, то ми його прогрейдеруємо та підсиплемо», - зазначив Василь Пилипович.

Одразу декілька звернень стосувалися відновлення роботи маршруту громадського транспорту, який сполучає масив «Шаровечка – 2» та місто. Як розповіли дозвонювачі, раніше такий маршрут працював, але півроку тому перестав і відтоді люди мають великі незручності, адже багато працюють в Хмельницькому, діти відвідують міські навчальні заклади.

«Я обов’язково передам ваші звернення заступнику, який відповідає за транспортну галузь, щоб відповідні установи пропрацювали дане питання», - запевнив Василь Новачок.

Наступним зателефонував хмельничанин, який цікавився роботами на вулиці Мельникова.

«Верхній, третій, шар асфальтобетону вже укладений. Зараз залишилося здійснити озеленення в межах кошторисних призначень, нанести розмітку і перша черга готова. Друга черга буде робитися виходячи з того, як буде просуватися будівництво багатоквартирних будинків вздовж дороги, тоді будемо вирішувати, як будувати дорогу далі. Там ще багато роботи для важкої, будівельної техніки і шкода вбивати нові дороги. Поділений об’єкт на другу і третю черги. Я так розумію, що старт другої черги буде десь на 2023 рік, не раніше», - розповів Василь Пилипович.

Ще декілька дзвінків стосувалися ремонту житлового фонду. Заступник міського голови одразу фіксував звернення громадян та переадресовував їх на керівників відповідних підрозділів. Також у ході спілкування Василь Новачок на частину питань дав усні роз’яснення, на решту звернень громадяни отримають письмові відповіді протягом тридцяти днів.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!