Новини

На телефонні звернення хмельничан відповідала керуюча справами Юлія Сабій

Відбулася традиційна пряма телефонна лінія «Міська влада відповідає». Сьогодні із мешканцями міської територіальної громади спілкувалася керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій. Протягом відведеної години у зеленій залі міської ради пролунало понад десяток дзвінків.

Декілька телефонних звернень громадян стосувалися роботи автобусного маршруту №20, що сполучає мікрорайон Лезневе з Південно-Західним (завод «Катіон»). Саме цим маршрутом вранці користується велика кількість школярів, які мешкають у житловому масиві «Лезневе – 2», добираючись до своїх навчальних закладів, зокрема гімназії №2. Лезнівчани звернулися з проханням скорегувати графік руху автобусів маршруту №20 і перенести час відправлення з мікрорайону Лезневе о 7.30 та о 8.20 на 7.50, або 8.00 годину. Адже, за словами заявників, відправляючись о 7.30, дітям доводиться довго чекати у школі першого уроку, а о 8.20 на нього взагалі не встигають.

Роботу двох автобусних одиниць забезпечує комунальне підприємство «Електротранс».На сьогодні транспортні потреби лезнівчан забезпечують два автобуси середньої місткості, які працюють не лише у робочі дні тижня, але й на вихідні, щоб мешканці мікрорайону могли в будь-який час дістатися до різних частин Хмельницького. Однак, цього, за словами заявників, не достатньо, тому просили, аби за цим маршрутом курсували великогабаритні автобуси.

«Звернемося до управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради та проаналізуємо графіки руху транспорту до цього мікрорайону», - зазначила Юлія Сергіївна.

Також додзвонювачі звернули увагу представниці міської влади на інші проблемні питання мікрорайону, а саме: влаштування зовнішнього освітлення вулиці, по якій курсує автобус за маршрутом №20, та встановлення лежачих поліцейських, облаштування кінцевої транспортної зупинки тощо.

Перенести зупинку громадського транспорту, що поблизу залізничного вокзалу, та повернути дорожню розмітку «Пішохідний перехід» на попереднє місце, поблизу будинків – таким було ще одне колективне звернення, від мешканців будинків №№105 і 107 по вулиці Проскурівській та №57 по вулиці Шевченка.

Керуюча справами Юлія Сабій пообіцяла детально вивчити озвучені питання та направити їх на розгляд до Департаменту інфраструктури міста.

За усіма проблемними питаннями, з якими телефонували хмельничани, надано доручення відповідним структурним підрозділам з метою більш детально їх вивчити та повідомити про результати розгляду звернень.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!