Новини

Увага! Розпочинається вакцинація диких м’ясоїдних тварин

За інформацією Хмельницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області з 6 вересня цього року на території області планується проведення заходів з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. У зв’язку з погодними умовами терміни здійснення вакцинації можуть переноситися.

Здійснюватимуться заходи у межах виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2021 рік. Вакцинація буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою авіатранспорту. Приманка з вакциною, безпечна для людей і тварин; вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна.

УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками в лісових та мисливських угіддях.

В зв’язку з цим звертаємось до мешканців громади, і особливо це стосується дітей та підлітків, прохання не брати приманку в руки та не переносити з місця.

Також, грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик. Просимо всіх дорослих провести роз’яснювальні бесіди з дітьми!

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!