Рішення виконавчого комітету

від 10.06.2021 № 506 "Про підсумки роботи житлово- комунального господарства  в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та завдання на наступний осінньо-зимовий період"

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 10.06.2021 № 506

Про підсумки роботи житлово- комунального господарства  в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та завдання на наступний осінньо-зимовий період

   За підсумками роботи житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2020-2021 років  заходи із забезпечення життєдіяльності інфраструктури міста виконані в повному обсязі.

   Управляючими муніципальними компаніями «Центральна», «Проскурівська», «Південно-Західна», «Дубове», «Озерна», товариствами з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький», «Житлово-експлуатаційне об’єднання», підприємствами та організаціями, які мають на балансі відомчий житловий фонд, об’єднаннями співвласників багатоквартирних житлових будинків було підготовлено багатоквартирні житлові будинки до експлуатації в осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Управителями та балансоутримувачами здійснено підготовку наявної техніки, закуплено спецінвентар, проведено обстеження та поточний ремонт внутрішньобудинкових інженерних систем, що дало можливість провести опалювальний сезон без зривів та аварійних ситуацій.

    За звітний період від мешканців багатоквартирних житлових будинків, які перебувають в управлінні, надійшло 639 звернень, що більше на 37,8 % за показник минулого опалювального періоду, в тому числі по управляючих муніципальних компаніях - 325 звернень. Найменший показник у комунального підприємства «Управляюча муніципальна компанія «Озерна» - 29 звернень. Найбільша кількість звернень щодо незадовільної роботи у приватних управителів: товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький» - 161 звернення (за попередній період - 139), товариство з обмеженою відповідальністю «Житлово-експлуатаційне об’єднання» - 137 звернень (за попередній період – 56).

   До осінньо-зимового періоду 2020-2021 років міським комунальним підприємством «Хмельницьктеплокомуненерго» (В. Скалій), комунальним підприємством «Південно-Західні тепломережі» (П. Возборський), міським комунальним підприємством «Хмельницькводоканал» (В. Кавун) виконані  роботи з ремонту та заміни теплових мереж, опалювальних котлів, реконструкції котелень та центральних теплових пунктів, котлів, ремонту свердловин та водопровідних станцій, створено запас заглибних насосних агрегатів, проведено промивку та дезінфекцію водопровідних мереж міста, підготовлено всі каналізаційні насосні станції та  мулові майданчики, що дало змогу розпочати опалювальний сезон та забезпечило надання послуг з теплопостачання відповідно до існуючих нормативів.

     В період налагоджувальних робіт (перші три дні опалювального сезону) надійшло 199 звернень. Локальні аварійні ситуації на теплових мережах усувались протягом 4-6 годин. За весь період порушень в наданні послуг з теплопостачання та водопостачання  не було.

    Необхідний обсяг робіт з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період був виконаний в загальноосвітніх навчальних закладах міста, закладах культури, охорони здоров’я, на об’єктах, що знаходяться в сфері управління управлінь транспорту та зв’язку, молоді та спорту, що дозволило забезпечити їх надійну експлуатацію в осінньо-зимовий період.

    В осінньо-зимовий період 2020-2021 років комунальним підприємством по будівництву, ремонту та експлуатації доріг була підготовлена та задіяна вся наявна техніка для роботи з розчистки вулиць та доріг від снігу. Впродовж осінньо-зимового періоду комунальним підприємством було використано 3200 тонн солі, 2200 тонн бішофіту та 4100 тонн протиожеледної суміші.

   Управляючими муніципальними компаніями, комунальними підприємствами, міським комунальним підприємством «Хмельницьктеплокомуненерго», комунальним підприємством «Південно-Західні тепломережі», міським комунальним підприємством «Хмельницькводоканал», департаментом освіти та науки, управліннями охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, культури і туризму, молоді та спорту розроблені першочергові заходи з підготовки житлових будинків, будівель та споруд, теплового та водопровідного господарства до роботи в опалювальний період 2021-2022 років.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію заступника міського голови - директора департаменту інфраструктури міста В. Новачка про підсумки роботи житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2020-2021 років  взяти до відома.

2. Затвердити першочергові заходи з підготовки житлово-комунального господарства Хмельницької міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років згідно з додатком.

3. Установам, підприємствам та організаціям комунальної власності до 01.10.2021 здійснити своєчасне виконання робіт з підготовки будівель, споруд, об’єктів благоустрою та вулично-дорожньої мережі до експлуатації в осінньо-зимовий період сезону 2021-2022 років, а саме:

3.1. керівникам управляючих муніципальних компаній «Центральна» О. Телішевському, «Проскурівська» О. Здоровику, «Південно-Західна» О. Зярку, «Дубове» О. Забурмесі, «Озерна» В. Тимошенко, комунального підприємства «Елеватор» В. Михальчевському забезпечити виконання робіт з  поточного ремонту конструктивних елементів, технічних пристроїв, внутрішньобудинкових мереж теплопостачання та водопостачання, водовідведення, гарячого водопостачання та зливової каналізації  до 01.10.2021 року;

3.2. департаменту освіти та науки, управлінням охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, культури і туризму, молоді та спорту забезпечити до 01.10.2021 підготовку загальноосвітніх навчальних закладів міста, закладів культури, охорони здоров’я, об’єктів управління  транспорту та зв’язку, молоді та спорту до експлуатації в осінньо-зимовий період;

3.3. керівникам міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» В. Скалію, комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» П. Возборському до 01.10.2021 провести роботи з ремонту та заміни теплових мереж, повірку та ремонт загальнобудинкових приладів обліку тепла;

3.4. керівникам управляючих муніципальних компаній «Центральна» О. Телішевському, «Проскурівська» О. Здоровику, «Південно-Західна» О. Зярку, «Дубове» О. Забурмесі, «Озерна» В. Тимошенко, комунального підприємства «Елеватор» В. Михальчевському, міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» В. Скалію, міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» В. Кавуну, комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» П. Возборському, комунального підприємства «Зоря» В. Штогрин, комунального підприємства «Давидковецьке» С. Ярмощук, начальнику міського комунального аварійно-технічного підприємства житлово-комунального господарства І. Білокриницькому до 01.10.2021 створити запас матеріалів для аварійно-відновлювальних робіт в осінньо-зимовий період;

3.5. керівникам комунальних підприємств, управляючих муніципальних компаній, департаменту освіти та науки, управлінь охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, культури і туризму, молоді та спорту до 01.10.2021 вжити заходів щодо придбання в необхідних обсягах протиожеледних матеріалів;

3.6. керівникам комунальних підприємств до 01.10.2021 підготовити всю наявну техніку для належного утримання вулично-дорожньої мережі, об’єктів благоустрою та прибудинкових територій в осінньо–зимовий період;

3.7. директору Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» О. Зіміну до 01.10.2020 підготувати під’їзні дороги та дороги на полігоні твердих побутових відходів для експлуатації в осінньо–зимовий період 2021-2022;

3.8. в. о. директора комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг В. Шваєнку до 01.10.2021 придбати в необхідній кількості піщано-соляну суміш та підготовити всю наявну техніку для належного утримання вулично-дорожньої мережі в осінньо–зимовий період.

3.9. керівникам комунальних підприємств, управляючих муніципальних компаній «Центральна» О. Телішевському, «Проскурівська» О. Здоровику, «Південно-Західна» О. Зярку, «Дубове» О. Забурмесі, «Озерна» В. Тимошенко, комунальному підприємству «Елеватор» В. Михальчевському активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо погашення заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирних будинків.

4. Рекомендувати керівникам товариств з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький», «Житлово-експлуатаційне об’єднання», підприємств і організацій, які мають на балансі відомчий житловий фонд, головам правлінь об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до 01.10.2021 вжити заходів щодо:

4.1. забезпечення виконання робіт з поточного ремонту конструктивних елементів, технічних пристроїв внутрішньобудинкових мереж теплопостачання та водопостачання, водовідведення, гарячого водопостачання та зливової каналізації;

4.2. придбання в необхідних обсягах протиожеледних матеріалів;

4.3. створення запасу матеріалів для аварійно-відновлювальних робіт в осінньо-зимовий період;

5. Рекомендувати керівникам товариств з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький» В. Стадніку та «Житлово-експлуатаційне об’єднання» О. Савчуку  покращити якість надання послуг з управління багатоквартирними будинками.

6. Виконуючому обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури  В. Кабальському, заступнику директора департаменту інфраструктури міста-начальнику управління житлової політики і майна Н. Вітковській до 01.11.2021 завершити роботи з капітального та поточного ремонтів доріг та прибудинкових територій запланованих на   2021 рік.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови – директора департаменту інфраструктури міста В. Новачка, заступників міського голови М. Кривака, Р. Примуша.

Міський голова      О. СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!