Новини

У Хмельницькому відбувся перший молитовний сніданок до Дня Героїв

Учасники - духовенство міста, влада, представники військових підрозділів, воїни російсько-української війни.

"За свою країну треба не помирати, а жити. Захищати її, розвивати, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Кожен, хто став на захист України - герой. Хтось зробив це свідомо, обравши професію військового, хтось пішов на війну добровольцем, когось призвали. Всі ви різні, але кожен - однаково важливий. Сьогодні молимося разом і за всіх живих, і за пам'ять про полеглих. Але головне - за мир для України після перемоги".

Трепетні історії про силу віри на війні розповіли присутнім капелани. Кажуть, коли їхали на передову, думали, як вчитимуть бійців молитися. А на ділі вони самі, українські воїни, вчили священнослужителів справді щиро вірити у Бога.

Молитовні сніданки у Хмельницькому - традиція не нова. Під час таких зустрічей представники різних сфер діяльності міста мають змогу не лише помолитися разом, але й поспілкуватися, поділитися ідеями і проблемами, намітити шляхи їх вирішення. Цього року разом з Духовною радою вперше провели такий захід до Дня Героїв за участі військових.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!