Новини

У Хмельницькій міській дитячій лікарні розпочали реконструкцію відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги

У Хмельницькій міській дитячій лікарні розпочали реконструкцію відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Загальна вартість робіт – понад 18 млн грн.

«Замість звичного дитячого травмпункту - повноцінний цілодобовий травмацентр в межах нового сучасного відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Такі маємо амбітні плани на найближче майбутнє. Вже розпочали реконструкцію приміщення.

Паралельно оновлюємо медичне обладнання і купуємо нове. У 2020 році наша міська дитяча лікарня виграла грант від уряду Японії за програмою "Кусаноне". Він профінансував купівлю інноваційного киснево-дихального апарату і апарату УЗД. Вартість обладнання - 2,4 млн грн. Міська дитяча лікарня отримала його безкоштовно!

Наркозно - дихальний апарат вже запускають в роботу. Він дозволить надавати допомогу дітям з важкими травмами максимально оперативно, без транспортування до інших відділень, як це було раніше. Також під медичною седацією будуть проводитися болючі маніпуляції. Це збереже не лише фізичне здоров'я, але й психологічний стан дитини.

З 2016 року ми подаємо заявки чи не на всі існуючі грантові програми, бо коштів платників податків ніколи не вистачатиме на різкі зміни, яких ми прагнемо. Кожна така перемога - плюс до грантового рейтингу і шанс на успіх у майбутньому.

Приємно, що грантових історій у нас вже чимало, а отже позабюджетний ресурс, який ми залучаємо для розвитку міста, досить таки вагомий!» - зазначив міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!