Новини

Підприємці Хмельницької міської громади у період посилених карантинних обмежень отримають підтримку з місцевого бюджету

З метою підтримки підприємців Хмельницької міської територіальної громади, для зменшення фінансового навантаження та мінімізації економічних втрат суб’єктів господарювання, діяльність яких тимчасово була призупинена на період дії посилених карантинних заходів, за ініціативи міського голови Олександра Симчишина на черговій п’ятій сесії міської ради ухвалено низку рішень щодо надання пільг по сплаті податків.

«Втретє поспіль ми реагуємо на карантинні обмеження. В межах усіх своїх можливостей, по максимуму, звільняємо від орендної плати орендарів комунального майна, звільняємо від земельного податку, від плати оренди за землю, суб’єктів, які є ринками, і вимагатимемо від директорів ринків перерахувати цю частку, яку не треба буде платити до бюджету за земельний податок і за оренду землі, в сторону наших підприємців. Ми звільняємо від плати за сервітути тих суб’єктів господарювання, які так само не працюють, а платять сервітути, на період «червоної зони». Плюс на комунальному ринку «Ранковий» ми так само за півмісяця перерахуємо абонплату для всіх підприємців, окрім охорони і пожежної безпеки, - зазначив міський голова Олександр Симчишин. - Ми цю пільгу людям даємо і робимо все можливе, аби вони працювали. Фактично ми знайшли дуже цікавий, як на мене, максимально правильний юридичний механізм, аби дати їм можливість зберегти мінімальну активність у форматі літніх майданчиків для ресторанного бізнесу і кафе та для роботи, мінімальній активності, але активності, нашим ринкам. Тому що бізнесу головне не пільги, а працювати, заробляти і жити».

Зокрема, підприємцям, діяльність яких була тимчасово призупинена в період дії карантину 9 квітня 2021 року, буде проведено перерахунок плати за договорами строкового сервітуту. Депутати міської ради проголосували за рішення №122 «Про звільнення від плати за договорами про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд суб'єктів господарювання, діяльність яких тимчасово призупинена на період дії карантину».

Перерахунок плати за договорами буде здійснено після закінчення застосування на території Хмельницької міської територіальної громади обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного рівня» епідемічної небезпеки, на підставі відповідної заяви на ім’я начальника управління торгівлі, керівника балансоутримувача від суб’єктів господарювання, з якими укладені договори особистого строкового сервітуту та які підпадають під дію цього рішення.

Відповідно до рішень міської ради № 123 та 124 від 21.04.21 р. вдвічі зменшено ставку сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки для розміщення та обслуговування ринків, торгових майданчиків та торгових рядів на період з 01 квітня по 30 квітня 2021 року.

Згідно з рішенням №124 застосовуватиметься орендна ставка в розмірі 0,5 відсотків від нормативної грошової оцінки земель для розрахунку орендної плати за землю до земельних ділянок, які використовуються для розміщення, будівництва та обслуговування ринків, торгових майданчиків, за виключенням земельних ділянок, на яких здійснювалася господарська діяльність, яка не була тимчасово призупинена в період дії карантину, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 09 грудня 2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із внесеними змінами та протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07.04.2021р. №16, на період з 01.04.2021 по 30.04.2021 р.

Також ухвалено рішення, яким встановлено орендну ставку 0,01 відсотків від нормативної грошової оцінки земель для розрахунку орендної плати за землю для керуючої компанії та учасників індустріального парку «Хмельницький», що розташований по вул. Вінницьке шосе, 18, площею 90.9325 га.

Рішенням №125 від 21.04.2021 року звільнено від сплати орендної плати за користування майном орендарів нерухомого та іншого окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності Хмельницької міської територіальної громади, діяльність яких була тимчасово призупинена в період дії карантину, на період з 9 квітня 2021р., до закінчення застосування на території Хмельницької області обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного рівня» епідемічної небезпеки.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!