Новини

Технічні консультанти компанії Egis розпочали роботу над Проєктом модернізації твердих побутових відходів у Хмельницькому

Сьогодні відбулася перша робоча зустріч з фахівцями компанії Egis, яка стала технічним консультантом Проєкту модернізації твердих побутових відходів у місті Хмельницькому. Впродовж усього періоду імплементації Проєкту вони надаватимуть підтримку офісу «Розумне Довкілля Хмельницький» в управлінні Проєктами з метою координації, адміністрування, управління, контролю та оцінки всіх аспектів Проєкту.

Також до основних обов’язків компанії входить:

- підготовка технічних специфікацій і тендерної документації, а також надання підтримки в процесі закупівель;

- здійснення контролю усіх закупівель у повній відповідності з політикою закупівель ЄБРР;

- здійснення технічного нагляду;

- забезпечення своєчасного здійснення виплат за договорами;

- забезпечення подання звітів, необхідних ЄБРР для реалізації Проєкту, за відповідним графіком;

- оптимізація роботи Офісу (включаючи допомогу у підборі персоналу, організацію навчальних планів, створення системи контролю задач) тощо.

Вибір технічного консультанта, як і всі наступні тендери Проєкту, відбувався на майданчику (ECEPP) Європейського банку реконструкції та розвитку.

Компанія Egis стала переможцем у тендері з фінансовою пропозицією ‎ 500 000. Для роботи над проєктом заявлено 12 ключових та 7 неключових експертів. Фінансування послуг консультантів здійснюватиметься за рахунок кредитних (кошти Європейського банку реконструкції та розвитку) та грантових коштів Спеціального фонду акціонерів ЄБРР.

Провідний банкір Європейського банку реконструкції та розвитку Ігор Князєв зазначив, що Проєкт модернізації твердих побутових відходів у Хмельницькому перший в Україні проєкт ЄБРР, який за своєю складністю та впливом на навколишнє середовище належить до категорії «А». Відтак потребує особливої уваги та залучення фахівців міжнародного рівня.

Спеціаліст з твердих відходів компанії Egis Крістофер Раунд уже оглянув та проаналізував поточний стан полігону, ознайомився з проведеними геологічними та геодезичними дослідженнями.

Наразі розпочато підготовку технічних специфікацій і тендерної документації для закупівлі нової техніки.

Egis — міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.

У 1996 році Egis створила в Україні філіал — Egis Ukraina. На сьогоднішній день Egis має 12 офісів в Україні. Київський офіс Egis — регіональний центральний вузол компанії у Східній Європі та Центральній Азії.

Проєкт «Модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у місті Хмельницькому» реалізовується проєктним офісом «Розумне Довкілля. Хмельницький» (ХКП «Спецкомунтранс») спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (EBRD).
Загальна вартість Проєкту складає € 36,5 млн, з них: кредитні кошти ЄБРР— € 28, 5 млн,
грантові кошти від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) — € 5 млн, співфінансування міста складає € 3 млн.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!