Новини

На засіданні виконкому проаналізували роботу підприємств комунальної власності

Відбулося засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради в розширеному складі. Першим члени виконкому розглянули питання «Про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до Хмельницької міської територіальної громади».

«Не тільки контролюємо, але й вчимо працювати краще і краще. З нашими комунальними підприємствами міста працюють балансові комісії: Вивчають ефективність їх роботи, реалізацію стратегічних планів розвитку, готують рекомендації щодо покращення фінансово-господарської діяльності. За результатами роботи комісій проводимо розширене засідання виконкому, де спілкуємося із кожним керівником. Аналізуємо фінансово-господарський стан, роботу зі скаргами і зверненнями мешканців, управлінську роботу керівників тощо.

Тішить, що цього року, попри непросту економічну ситуацію, збитки, пов’язані з діяльністю комунальних підприємств, зменшилися. Натомість зросла середня заробітна плата комунальників.

Щодо керівників тих підприємств, які у 2020 році показали поганий результат роботи, будемо приймати дисциплінарні, а, можливо, і кадрові рішення. Натомість кращих стимулюємо додатково!

Приємно, що деякі комунальні підприємства, які у 2019 році за результатом роботи таких балансових комісій мали багато зауважень і дисциплінарних стягнень, вже у 2020 році мали в рази кращі показники у роботі. Це вже результат», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Також під час засідання члени виконкому розглянули понад 50 питань, зокрема:

- проголосували за забезпечення компенсації 50% оплати за навчання у ВНЗ міста для учасників АТО;

- надали матеріальну допомогу понад 100 особам на 198 тисяч гривень;

- надали матеріальну допомогу ліквідаторам аварії на ЧАЕС 1 категорії (371 учасник ліквідації на 526 тисяч гривень);

- затвердили акти про розміри збитків у результаті використання земельних ділянок без документів на 157 тисяч гривень. По суті така робота з інвентаризації земельних ділянок вже 4 роки приносить понад 3 млн грн до бюджету щороку;

- визначили приміщення комунальної власності, які будуть надані в оренду через аукціон;

- виділили службове житло для працівників комунальних підприємств;

- надали дозвіл мешканцям громади на переведення садових будинків у житлові.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!