Новини

Відбувся онлайн-прийом громадян за участю Романа Примуша

Сьогодні відбувся онлайн-прийом громадян. На запитання хмельничан відповідав заступник міського голови Роман Примуш. Хмельничани користуються можливістю донести свої проблемні питання до представників влади й активно спілкуються під час онлайн-прийомів. Так, сьогодні за годину роботи було порушено понад 40 питань.

Враховуючи специфіку сфери відповідальності Романа Борисовича, більшість питань стосувалися ситуації із захворюваністю на COVID-19, заходів влади міста, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної інфекції, та пов᾽язаних із епідемією проблемних питань у галузі охорони здоров᾽я.

Відповідаючи на вказані запитання, Роман Примуш зазначив, що ситуація із захворюваністю у місті складна, але контрольована.

«Міська влада вживає усіх необхідних заходів для протидії епідемії: проводяться тестування, у лікарнях розгортаються додаткові ліжкомісця з киснем, облаштовано чотири пункти вакцинації на базі міських поліклінік, в яких наразі вакцинують осіб старше восьмидесяти років. Заклади охорони здоров᾽я забезпечено усім необхідним обладнанням. Здійснюється суворий контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на ринках міста, проводиться дезінфекція у громадському транспорті. Виходячи із ситуації, міська комісія ТЕБ та НС, при потребі, запроваджує додаткові карантинні обмеження. Зокрема, заборонено роботу кафе та ресторанів у нічний час, переведено на дистанційне навчання школярів 5-11 класів. З метою мінімізації пересування і скупчення дітей та батьків на дистанційну форму переведено також усю гурткову роботу. Загалом, поточний тиждень демонструє певні тенденції до стабілізації ситуації, якщо така тенденція збережеться, то за декілька тижнів можна сподіватись на спад захворюваності», – поінформував заступник міського голови.

Коментуючи можливість міста потрапити у «червону» зону, Роман Борисович наголосив, що запровадження жорстких карантинних обмежень, які передбачені «червоною» зоною, навряд чи зможуть кардинально покращити ситуацію із захворюваністю, однак однозначно негативно вплинуть на економіку міста та доходи громадян, а тому вкотре закликав хмельничан бути свідомими й неухильно дотримуватись маскового режиму, соціальної дистанції та інших заходів, не наражати себе та інших людей на небезпеку.

Ще ряд питань, порушених на онлайн-прийомі, стосувались сфери житлово-комунального господарства: ремонту доріг після зими, прибудинкових територій, облаштування тротуарів, вивезення сміття.

«Зимовий період був достатньо непростий, із частими температурними перепадами, що негативно вплинуло на стан дорожньої мережі міста. Наразі встановилась погода і комунальні служби вже працюють над очищенням міста від бруду, усуненням ямковості, розпочато капітальні ремонти доріг та прибудинкових територій», - зазначив Роман Примуш.

Частина дописувачів отримала усні роз’яснення, інші питання було зафіксовано та взято на контроль. Ті ж, хто залишив електронну чи поштову адреси, отримають письмові відповіді.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!