Новини

В День пам’яті героїв Крут хмельницькі школярі долучилися до проекту «Вивчай Україну»

В архівному відділі Хмельницької міської ради після карантинної перерви відновили зустрічі в рамках освітнього проекту «Вивчай Україну». В День пам’яті героїв Крут одинадцятикласники навчально-виховного об’єднання №23 мали можливість більше дізнатися про подвиг молодих хлопців, які власне життя поклали під час битви під Крутами.

Співавтор сценарію, режисер вистави «Крути. В мої сни прийшла війна…» Володимир Веляник розповів молоді про важливість згадувати та говорити про визначні події в історії України не лише один раз на рік, в конкретну дату, але щоденно.

Окремо Володимир Веляник зупинився на підготовці та роботі над виставою «Крути. В мої сни прийшла війна…», яку було вперше представлено на 100-річчя битви під Крутами. Для того, щоб отримати більш детальну інформацію він працював в архіві Кам’янця-Подільського із газетами 1918 року.

Цікаво було старшокласникам дізнатися і про те, що серед полеглих в бою під Крутами був і наш земляк – Микола Бублик з Меджибожа.

Міський проект «Вивчай Україну», у рамках якого учні та вчителі закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького, працівники архівного відділу Хмельницької міської ради, Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради проводять зустрічі з відомими хмельничанами, почесними громадянами міста Хмельницького, екскурсії в приміщеннях архівного відділу, уроки та позакласні заняття з історії та правознавства на базі архівного відділу, засідання, семінари, тренінги, триває від березня 2019 року.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!