Проекти рішень виконавчого комітету

"Про внесення на розгляд сесії міської  ради пропозиції про  внесення змін до рішення шостої сесії   міської   ради  від  18.05.2016 р. № 22  та  внесення  змін  до рішення виконавчого комітету  від 13.01. 2011 р. № 51"

Про внесення на розгляд сесії міської  ради пропозиції про  внесення змін до рішення шостої сесії   міської   ради  від  18.05.2016 р. № 22  та  внесення  змін  до рішення виконавчого комітету  від 13.01. 2011 р. № 51

 

       Розглянувши клопотання управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 727-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Хмельницької області»,  розпорядженням  Хмельницького міського  голови від 16.12.2020 року № 302-р «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови та керуючим справами»,  виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ :

1. Внести на розгляд сесії міської ради пропозицію щодо внесення змін до рішення шостої сесії   міської   ради  від  18.05.2016 р. № 22 «Про затвердження Порядку визначення кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам м. Хмельницького на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету», а саме:

1.1. в назві рішення та по тексту рішення слова «м. Хмельницького» замінити словами «Хмельницької міської територіальної громади», а слова «міського бюджету» замінити на слова  «бюджету Хмельницької міської територіальної громади» у відповідних відмінках;

2.  Внести зміни до рішення виконавчого комітету від 13.01. 2011 р.  № 51 «Про затвердження складу комісії по визначенню кандидатів на отримання пільгових довготермінових  кредитів    молодим  сім’ям  та  одиноким   молодим   громадянам  м. Хмельницького на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету»  із змінами, а саме:

 2.1. в назві рішення та по тексту рішення слова «м. Хмельницького» замінити словами  «Хмельницької міської територіальної громади», а слова «міського бюджету» замінити на слова  «бюджету Хмельницької міської територіальної громади» у відповідних відмінках;

2.2.   додаток до рішення викласти в новій редакції (додається).

3. Контроль      за    виконанням     рішення   покласти   на   заступника  міського голови М. Кривака  та  управління молоді та спорту.

 

Міський голова    О. СИМЧИШИН

                                                                                                                    Додаток 1

                                                                                                                    до рішення виконавчого комітету

                                                                                                                    від__________2021  р.    №________

 

Порядок

 визначення кандидатів на отримання пільгових

довготермінових  кредитів молодим сім’ям та одиноким  молодим громадянам           

         м. Хмельницького на будівництво (реконструкцію) і придбання   житла за рахунок коштів  бюджету Хмельницької міської територіальної громади.

1. Загальні положення

1.1. Порядок про визначення кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів (надалі кредитів) молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам м. Хмельницького на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади (надалі Комісія)  визначає процедуру відбору претендентів на отримання кредитів.

1.2. Вказаний порядок розроблено на підставі Законів України “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні“, “Про місцеве самоврядування в Україні“, постанови Кабінету міністрів України від 29.05.2001р. № 584 “Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла“ зі змінами від 29.04.2015 р. №245.

1.3. Кандидатами на отримання кредиту можуть бути молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни  віком до 35 років, які  згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов.

1.4. Пільгові довгострокові кредити на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету Хмельницької міської територіальної громади надаються Хмельницьким регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (надалі Фонд) відповідно до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001р. № 584 та рішення сесії Хмельницької міської ради.

2. Порядок  відбору претендентів

2.1. В разі надходження заяви від претендента та за наявності коштів з міського бюджету управління молоді та спорту Хмельницької міської ради звертається в письмовій формі до  Фонду для отримання інформації про черговість та рейтинг претендентів на отримання пільгових довготермінових кредитів на  будівництво (реконструкцію) і придбання   житла за рахунок коштів міського бюджету, які є постійними мешканцями Хмельницької міської територіальної громади.

2.2. Фонд подає до управління молоді та спорту Хмельницької міської ради інформацію про рейтинг кандидатів, які перебувають на обліку у Фонді і постійно проживають у Хмельницькій  міській територіальній громаді.

2.3. Управління молоді та спорту  на підставі інформації Фонду готує пропозиції щодо формування списку кандидатів на отримання у поточному році пільгових довготермінових кредитів і подає на розгляд Комісії. Першочергових кандидатів  з максимальною кількістю балів у рейтингу  управління молоді та спорту письмово  повідомляє про можливість отримання кредиту за рахунок коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади та пропонує подати відповідну заяву на ім'я міського голови (про погодження або відмову).

2.3.1. За умови наявності у рейтингу декількох претендентів з однаковою кількістю балів про можливість отримання кредиту повідомляються всі ці претенденти.

2.4. Комісія розглядає отримані заяви від претендентів.

2.5. Визначальним критерієм у визначенні претендентів на отримання кредиту, зареєстрованих у Фонді на отримання пільгових довготермінових кредитів за рахунок коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади є рейтинг, що обчислюється Фондом, та граничний вік кандидата.

3.  Порядок  розгляду заяв

3.1. Звернення громадян розглядає Комісія, склад якої затверджується  рішенням виконавчого комітету.

3.2. Засідання Комісії є правомочним, якщо в її засіданні взяли участь більше 2/3 від складу комісії.

3.3. Комісія розглядає отримані заяви від претендентів на отримання пільгового довготермінового кредиту на  будівництво (реконструкцію) і придбання   житла за рахунок коштів міського бюджету протягом 30 календарних днів від дати подання заяви.

3.4. У разі необхідності на засідання Комісії запрошуються заявники.

4. Порядок прийняття рішення

4.1. Рішення приймається більшістю присутніх членів Комісії шляхом відкритого голосування.

4.2. Рішення Комісії оформлюється протоколом, який підписується головою та секретарем.

4.3. На підставі протоколу Комісії управління молоді та спорту готує проект рішення виконавчого комітету про затвердження кандидатури на одержання пільгового довготермінового кредиту на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету (або частини кредиту) в залежності від суми наявних коштів.

4.4. На підставі пропозиції виконавчого комітету готується проект рішення  сесії Хмельницької міської ради про надання пільгового  довготермінового кредиту на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади (або частини кредиту) молодому одинокому молодому громадянину (молодій сімї.).

4.5. Про прийняте рішення управління повідомляє зацікавлених осіб.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Додаток        

до рішення виконавчого комітету

  від _________ 2021 р. № _____

                  

Склад

комісії з визначення кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам Хмельницької міської територіальної громади на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок  коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади

Голова комісії:

 Кривак  Михайло  Михайлович                                   -  заступник міського голови;

Заступник голови комісії:

Ремез Сергій Степанович                                              -  начальник   управління  молоді

                                                                                            та спорту;

Секретар комісії:

Козачок Леся Альвіанівна                                             -  головний спеціаліст

                                                                                            управління молоді та спорту;

Члени комісії:

Головко Людмила Леонтіївна                                      -  депутат міської ради (за згодою);

Демчук Лілія Григорівна                                               -   начальник управління правового 

                                                                                           забезпечення  та представництва;

Копитін  Валерій Юрійович                                          -  директор Хмельницького

                                                                                            регіонального управління Державної                                                                   

                                                                                            спеціалізованої фінансової установи                                                                          

                                                                                            «Державний фонд   сприяння

                                                                                           молодіжному житловому 

                                                                                           будівництву» (за згодою);

Коростіль Анатолій Миколайович                               -  завідувач відділу обліку та

                                                                                           розподілу житлової площі;

Сандула   Алла  Альфредівна                                     -  головний спеціаліст бюджетного

                                                                                           відділу фінансового управління;           

Ходецький  Павло  Анатолійович                                -  член громадської ради                                                           

                                                                                           при виконавчому комітеті

                                                                                           Хмельницької міської ради (за згодою).

.

 

Керуючий справами виконавчого комітету         Ю. САБІЙ

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!