Новини

В Хмельницькому відкрили відділення денного, цілодобового тимчасового перебування при міському терцентрі

Відкриття новозбудованого приміщення важливо як для літніх людей, що потребують догляду, так і для родин, що доглядають за лежачим або таким, що не може себе обслуговувати, хворим.

Загальна вартість благоустрою прилеглої території, будівництва та облаштування приміщення понад 10 млн. грн, в тому числі вартість кухонного, прального, спортивного обладнання, меблів, тренажерів та інвентаря. Відділення сплановано на одночасне обслуговування 15 осіб. Тут є одномісні і двомісні кімнати, облаштовані санвузлом, душем або ванною, функціональними ліжками. Є сучасна пральня, харчовий вузол. Плюс із окремим входом добудувано два класи на 40 місць для Університету третього віку (загалом в університеті вже понад 1200 відвідувачів). Тут також приміщення для фізичної та психологічної реабілітації, маніпуляційна, господарські та адміністративні приміщення.

«Мета функціонування відділення досить обширна. Це і здійснення денного та цілодобового догляду, і короткотермінова допомога сім’ям в догляді за лежачими хворими членами родини на час проведення ремонту або усунення інших проблем в помешканні, також створення умов для тимчасового відпочинку сім’ї, яка здійснює догляд за хворими чи літніми членами родини, забезпечення хмельничан,які опинилися в кризових ситуаціях, тимчасовим цілодобовим доглядом, в т.ч. під час оформлення в стаціонарні заклади постійного перебування, інші випадки.

Також у відділенні зможуть проходити реабілітацію післяінсультні хворі», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

До відділення прийматимуться хмельничани похилого віку, особи з інвалідністю, особи які опинилися в складних життєвих (кризових) ситуаціях і потребують денного або цілодобового догляду.

Термін перебування – від однієї доби до трьох місяців.

У відділенні надаватимуться такі послуги:

- денного догляду;

- соціальної адаптації;

- цілодобового догляду;

- послуги, направлені на покращення стану здоров’я: насичення організму киснем (кисневий коктейль), підтримка опорно-рухового апарату (тренажерний зал), фітотерапія, ароматерапія, покращення загального стану організму із застосуванням апаратів фізіотерапевтичного кабінету.

За потреби людей забезпечуватимуть не лише дахом над головою і харчуванням, але й засобами гігієни, обладнанням для пересування тощо.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!