Новини

В Хмельницькому додалося бригад для забору зразків у пацієнтів з підозрою на COVID-19

На базі КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» створено дві додаткові бригади для забору зразків біологічного матеріалу у пацієнтів із підозрою на коронавірус.

«Створення додаткових бригад дозволить проводити забір у більшої кількості пацієнтів і також зменшити навантаження на медичних працівників», - зазначила медичний директор КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Альона Мединська.

До цього часу на базі центру працювало чотири мобільних бригади. При нормі в 150 зразків в місяць бригада виконувала 647-740 заборів матеріалу. Для того, щоб зменшити навантаження на медпрацівників та охопити більшу кількість пацієнтів із підозрою на COVID-19, в жовтні було створено по одній мобільній бригаді на базі КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Хмельницької міської ради. Отже, на сьогодні в Хмельницькому працює вже вісім мобільних бригад для забору зразків біологічного матеріалу від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!