Новини

Вифлеємський вогонь уже в Хмельницькій міській раді

Шостий рік поспіль хмельницькі пластуни приносять Благодатний Вифлеємський вогонь до міської ради та передають його міському голові Олександру Симчишину. До нашого міста Вифлеємський вогонь привезли пластуни зі Львова. Від сьогодні кожен хмельничанин може взяти собі частинку Благодатного вогню від лампадки у фойє міської ради.

«Вже вшосте поспіль Хмельницький приймає вогонь одним із першим і фактично першою його приймає міська рада. Сьогодні ми це робимо в переддень святого Миколая. Традиційно вогонь буде горіти в міській раді, традиційно ми передаємо релігійним конфесіям, які бажають, традиційно усі бажаючі хмельничани можуть прийти до міської ради зі своєю лампадкою і взяти вогонь додому. Незважаючи ні на що, це вогонь, який дає надію та сподівання, що 2021 рік обов’язково буде кращим», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Благодатний Вогонь — назва вогню у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу спільно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного Вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!