Новини

Хмельницький - в трійці міст з найвищим рівнем індексу е-демократії за результатами Третього Індексу місцевої е-демократії

Окрім високого показника за результатами Третього Індексу місцевої е-демократії #Індексу_еДем, Хмельницький також перший за оцінкою найрозвинутіших інструментів е-демократії на думку мешканців. Дослідження проводила команда Центру розвитку інновацій.

Серед об'єктів дослідження - 31 місто, в тому числі всі обласні центри.

«У 2019 році Хмельницький займав 8 позицію, але ми постійно розвиваємося», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Найвищі оцінки місто цього року отримало за такими напрямками:

- 100% - наявність ІТ–рішень еДем;

- 94% - стратегічні/програмні документи еДем;

- 92% - результативність використання інструментів еДем;

- 76% - найрозвинутіші інструменти еДем на думку мешканців (найвищий відсоток серед міст https://cid.center/index-edem/).

Це дуже важлива для оцінка, адже це думка найактивніших користувачів сервісів:

- Електронні звернення;

- Електронні петиції;

- Відкрите місто;

- Відкритий бюджет;

- Електронні консультації та опитування;

- Бюджет участі – платформа «Громадський проєкт».

«За п’ять років через таку комунікацію вирішено багато міських проблем та реалізовані цікаві громадські ініціативи, лише в цьому році на реалізацію громадських проєктів ми передбачили 3 млн. грн.», - розповів Олександр Симчишин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!