Новини

Відбулась пряма телефонна лінія “Міська влада відповідає”

Цього разу з жителями міста спілкувався секретар міської ради Михайло Кривак. Протягом години Михайло Михайлович відповів на запитання 10 додзвонювачів.

На пряму лінію звернулася пенсіонерка з питанням: чому поліція, яка постійно здійснює рейди, не дозволяє їй реалізувати продукцію, яку виростила власноруч, на вулицях міста?

Михайло Кривак роз’яснив, що, відповідно до правил торгівлі, торгівля з рук у невстановлених місцях заборонена та тягне за собою накладення штрафу на порушників.

Ще одна хмельничанка, мама школярки, нарікала, що дітям вранці важко добиратися транспортом до школи. Спілкуючись з жінкою, Михайло Кривак роз’яснив, що міська влада дотримується постанови Кабінету Міністрів України щодо виконання усіх необхідних заходів щодо запобігання поширенню вірусу COVID-2019. Існують карантинні обмеження. У громадському транспорті дозволено перевозити лише ту кількість пасажирів, яка одночасно не перевищує кількість місць для сидіння. Наразі на маршрути міста виходить більша кількість одиниць громадського транспорту, зокрема 84 тролейбуси, але, за словами Михайла Кривака, проблема є і її будемо вирішувати далі.

Мешканці будинку №6 на вулиці Майборського, що у мікрорайоні Ракове, повідомили, що з кранів у їхніх помешканнях щодня тече іржава вода.

Михайло Михайлович, спілкуючись із заявницею, зазначив, що про проблему знає. До того ж її було порушено на нараді у міського голови.

«Мережі знаходяться на обслуговуванні квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ). Вони подають воду із свердловин, що знаходяться на території військової частини. Все пояснюється станом водопровідних мереж. На виході вода нормальної якості, але мережі дуже зношені, тому з кранів тече іржава вода - зазначив секретар міської ради Михайло Кривак. – Навіть були пропозиції розглянути можливість з’єднати водопровідні мережі мікрорайону Ракове з міською мережею. І є протокольне доручення: вивчити таку можливість. Наразі технічної можливості для об’єднання обох систем немає, бо ваша система автономна. Місто п’є воду із села Чернелівка, а ви - із свердловин, що на території військової частини. Звертайтеся в КЕВ».

Мешканка гуртожитку, що знаходиться на вул. Чорновола, 60, просила влаштувати пішохідну доріжку біля першого під’їзду гуртожитку.

Жінка, що прописана в одному з районів області, а проживає і працює у місті Хмельницькому цікавилася чи має право на електронний квиток для пільгового проїзду в громадському транспорті.

Секретар міської ради порадив звернутися до обласного Департаменту соціального захисту населення.

Про результати розгляду звернень усі, хто телефонував на пряму лінію «Міська влада відповідає», будуть поінформовані письмово у встановлені законодавством терміни.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!