Проекти рішень виконавчого комітету

Про затвердження Положення про Дошку пошани «Кращі медичні працівники міста»

Про затвердження Положення про Дошку пошани «Кращі медичні працівники міста»

 

Розглянувши клопотання управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради,  керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Положення про Дошку пошани «Кращі медичні працівники міста», додається.

2. Контроль  за   виконанням   рішення   покласти  на заступника міського голови      В. Гончарука.

 

Міський голова  О. СИМЧИШИН

 

                  Додаток

                                                                   до рішення виконавчого комітету

                                                                               від “____”_________2020 року №_____

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Дошку пошани « Кращі медичні працівники міста»

І. Загальні положення

1.1. Положення про Дошку пошани «Кращі медичні працівники міста» (далі Дошка  пошани)    визначає порядок внесення, розгляду і затвердження кандидатур для занесення на Дошку пошани.

1.2. Занесення на Дошку пошани є однією з форм заохочення та відзначення кращих працівників  (трудових колективів) комунальних закладів охорони здоров’я міста , які досягли високого професіоналізму і визначних успіхів, зробили вагомий внесок у розвиток системи охорони здоров’я міста Хмельницького та заслужили авторитет у  медичної та територіальної   громади міста.

1.3. Відзначення кращих працівників та трудових колективів занесенням до Дошки пошани «Кращі медичні працівники міста» здійснюється щороку до Дня міста Хмельницького.

1.4. Занесення на Дошку пошани кращого працівника закладу охорони здоров’я (крім трудових колективів) дає право працівнику на отримання одноразової грошової премії  виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному фонді міського бюджету на звітний рік за основним місцем роботи працівника в рамках Програми розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я міста на відповідний рік.

ІІ. Порядок занесення на Дошку пошани

2.1. Кандидати та трудові колективи для занесення на Дошку пошани визначаються   рішеннями зборів трудових колективів закладів охорони здоров’я міста.

2.3. Подання кандидатур (трудових колективів)  для занесення на Дошку пошани вноситься начальнику управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради не пізніше, ніж за два місяці до її відкриття.

2.4. У поданні зазначаються конкретні заслуги медичного працівника (трудового колективу) у галузі охорони здоров’я, що стали підставою для порушення закладом охорони здоров’я такого  клопотання.

2.5. До подання додається характеристика встановленого зразка (історична довідка, короткі  біографічні дані, виробничі показники і здобутки, ініціативи, наукові, творчі та інші досягнення, громадську діяльність) відомості про інші досягнення працівника  (трудового колективу), який  заслуговує занесення на Дошку пошани, витяг з протоколу зборів трудового колективу, що подає  клопотання про висунення працівника (трудового колективу) для відзначення.  

2.6. Кандидати, висунуті трудовими колективами для занесення на Дошку пошани,  розглядаються на засіданні колегії  управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради та пропонуються (або відхиляються) для внесення у наказ  по управлінню охорони здоров’я.

2.7.  Критерії відбору працівників для занесення на Дошку пошани:

- стаж роботи в галузі охорони здоров’я не менше 3 (трьох) років;

- вагомий особистий внесок у зміцнення здоров’я населення міста Хмельницького;

- особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров'я, високу професійну   майстерність;                               

- сумлінне виконання посадових обов’язків, повагу та авторитет з боку   громадськості;

- своєчасне впровадження новітніх технологій у організацію надання медичної    допомоги     населенню;

- вагомий внесок у підготовку медичних кадрів.

2.8. Занесення медичних працівників (трудових колективів)  на Дошку пошани проводиться згідно наказу начальника  управління охорони здоров’я Хмельницької міської  ради.    

2.9. На Дошці пошани протягом одного року розміщуються фотографії занесених медичних  працівників із зазначенням прізвища, імені, по-батькові, посади та назви структурного підрозділу закладу охорони здоров’я. У разі занесення трудових колективів зазначається повна назва структурного підрозділу закладу охорони здоров’я.

2.10.   Про занесення на  Дошку пошани  вручається Диплом.

2.11. У трудовій книжці занесеного на Дошку пошани працівника в установленому порядку  робиться відповідний запис з відміткою номера та дати наказу. 

2.12. Занесення на Дошку пошани одного і того ж працівника (трудового колективу)  може проводитись не раніше,  ніж через три роки від дати будь-якого попереднього його заохочення.

ІІІ. Порядок оформлення та утримання Дошки пошани, виплата премії

3.1. Витрати на виготовлення фотографій, ламінування та підписи на них  фінансуються за   рахунок коштів закладів, працівники (трудові колективи)  яких занесені на Дошку пошани, спонсорських коштів та інших джерел, не заборонених чинним  законодавством.

3.2. Витрати для забезпечення роботи по обновленню матеріалів та утриманню  Дошки пошани в належному стані проводиться за рахунок коштів комунального підприємства «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Хмельницької міської  ради.

3.3. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою премії здійснюється закладами  охорони здоров’я міста за рахунок коштів загального фонду міського бюджету на звітний рік.

 

Керуючий справами виконавчого комітету Ю.Сабій

Начальник управління охорони здоров’я Б. Ткач            

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!