Новини

Хмельницький зустрів учасників Всеукраїнського велопробігу ветеранів війни, присвяченого пам’яті захисників України

Щорічно, починаючи з 2019 року, 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цієї нагоди Міністерство у справах ветеранів війни організувало велопробіг ветеранів війни під гаслом: “Вшануємо пам’ять захисників України”, який стартував 16 серпня у місті Ужгород і завершиться 29 серпня, у День пам’яті захисників України, у місті Маріуполь.

Сьогодні учасники всеукраїнського велопробігу, серед яких є учасники бойових дій в АТО/ООС та війни в Афганістані, прибули у місто Хмельницький. На головній площі міста – майдані Незалежності разом з керівництвом міста й області, вшановуючи пам’ять захисників України, поклали квіти до меморіальної стели Героям Небесної Сотні та російсько-української війни. Після цього попрямували до пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану, та пам’ятника подолянам, полеглим в Афганістані та інших локальних війнах.

«В Україні йде війна і всі ми маємо гартувати себе як духовно, так і фізично, щоб бути всім в обороні та гнати шаленого агресора і ворога. Незважаючи на те, що ви часточку свого життя і здоров’я уже віддали служінню Україні, ви й надалі показуєте усім приклад як себе гартувати і бути завжди в обороні», - звернулася до учасників велопробігу, передаючи вітання від міського голови Олександра Симчишина, заступник міського голови Галина Мельник.

Мета велопробігу - підтримка ветеранів бойових дій, популяризація ветеранського спорту, спортивної реабілітації, здорового способу життя, просування позитивного образу ветерана війни та Мінветеранів в цілому.

У складі команди: старший Іван Балашов, начальник відділу у Закарпатський області, учасник бойових дій Афганістані (полковник у відставці); Микола Дидяк, учасник бойових дій в Афганістані (підполковник запасу); Сергій Поліщук, учасник бойових дій в антитерористичній операції (підполковник запасу); Анатолій Вересенко, учасник бойових дій в антитерористичної операції (старший сержант запасу).

Учасники велопробігу проїдуть за маршрутом: Ужгород – Стрий – Рогатин – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Житомир – Київ – Лубни – Полтава –Дніпро – Запоріжжя – Бердянськ – Маріуполь. Загалом подолають відстань близько 1800 км.

На шляху від Ужгорода до Маріуполя до велопробігу долучаться представники громадських організацій, учасники АТО/ООС, учасники бойових дій в Афганістані з різних регіонів України, аматори велосипедного спорту.

У містах слідування велопробігу учасники зустрічатимуться з представниками органів місцевої влади, родинами загиблих воїнів, ветеранами війни, місцевими жителями та молоддю, а також покладуть квіти до пам’ятників та алей Слави загиблих учасників бойових дій.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!